Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Jócsorgó-kővályú - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Jócsorgó-kővályú turisztikai látnivalói

Jócsorgó-kővályú...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Jócsorgó-kővályú fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Jócsorgó-kővályú!

A legközelebbi település Homoródremete, 3,56 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Lövéte környéke Újváros vagy Szentkeresztbánya, kohói, öntödéi. Lobogója s más ásványos vizei. Alsó fürdő. Róka város. Gábos háza. Lövéte pataka. Poostöve. Lövéte alakulása. Székes Mózes udvarháza, emléke; Csúf-hegy. Várhegy, az itt állott vár. Kilátás. Lövétei láz, Saruta, Vargyas völgye. Keruji fürdő, vidéke, hámora, fonógyár. Sólyomkő. Ipar és művészeti hajlam a székely népnél.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Jócsorgó-kővályú közelében?
- A lövétei suvadás 3,1 km-re. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún. Nyílik a nárcisz, a kosbor - A lövétei Nagy Suvadás felett nagyon szép nárciszmező található, és az oldalban kifele, ha a Várhegy felől közelítjük meg, vagy Keményfalváról ha kimegyünk a tetőre, és onnan indulunk a Suvadás fele a kosborban gyönyörködhetünk, meg a szép kilátásban. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Sóskút Homoródkeményfalva 3,7 km-re. Itt, a Kis-Homoród mentén található használatban levő sóskútak egyike. Kivételesen nem furfangos sóskút - Homoródkeményfalvától észak-nyugatra egy patakvölgy nyúlik ki, egészen a Sóskútig. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Egykori szélmalom Homoródremete 3,7 km-re. Homoródremetén egy 19-dik századi, ma már nem működő műemlék-szélmalom található. A kő marad - Vasárnap délben nem lehet kiadósabb túrát tervezni, éppen ezért jól jött ez a közelebbi friss rejtés, ráadásul érdekesnek is tünt, ugy hogy hamar megnyergeltem a drótszamarat, és már a Cekend tetején karikáztam, ki a Szarkakőre, ahonnan beereszkedtem ebbe az eldugott világvégi kis faluba. (látnivaló és geodoboz)
- Katolikus templom Homoródremete 3,8 km-re. Homoródremete a Nádas-patak völgyében húzódik meg, minden oldalról magas domboktól védve. Szent Jakab búcsú - Homoródfürdőtől indulva, a Cekenden és a vadonon keresztül közelítettük meg a helyet.
- Moly-tó Szentegyháza 4 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó. A Moly-tó halacskája - Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól. (látnivaló és geodoboz)
- Nagy-aratás Máréfalva 4,3 km-re. Most már sejtjük, honnan jönnek a teherautók, és minek lett ott aszfalt. A rejtek már üres volt - Székelyudvarhely irányából tartottam hazafelé.
- I világháborús emlékmű Lövéte 4,5 km-re. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll. A cserepek még ott vannak, de a geodoboz már nincs - Az elmúlt években több alkalommal is kerestem már az itt elrejtett geodobozt.
- Iskolamúzeum Lövétebánya 4,7 km-re. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik.
- Rókaváros Szentkeresztbánya 4,7 km-re. Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.
- Kakas csorgó és pihenő Máréfalva 4,8 km-re. Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé tartva, Máréfalvát elhagyva, a 13A jelzésű műúton, mielőtt kezdődnének a szerpentinek, az út jobb oldalán egy kiépített forrást találunk. Mézesek - Mivel a rejtekről fotó volt, nem volt nehéz megtalálni a dobozt.
- Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya 4,8 km-re.
- Ördög-tó Szentegyháza 5,1 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződmény található, két állandó jellegű, nem időszakos tó. Az Ördög-tó ördögöcskéje - Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom.
- Dobogófürdő Szentkeresztbánya 5,2 km-re. Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.
- Gyepes 5,2 km-re. Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu. Patakásztunk - Homoródon tanyáztunk, mikor a környék egy részét bebóklásztuk.
- Lobogó-borvízforrás Szentkeresztbánya 5,3 km-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
- Földvár Homoródalmás 5,3 km-re. Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni. Artatlan - Igaz, hogy ures de azert a szegeny geouveg nem tehet rola.
- Várhegy Homoródalmás 5,4 km-re. Egyik lehetséges megközelítési módja, ha Almásról a hegyen keresztűl Szentmártonba vezető uton indulunk el. Gyöngyvirág, madárijesztők, és szarvasok - A geoüveggel megjelölt földvár felől érkeztünk ide, majd innen ereszkedtünk le újra a kőbányához.
- Vashámor Szentkeresztbánya 5,4 km-re. Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19-dik században épült szentkeresztbányai vashámor. Omladozik - Valamikori szép, ma már múzeumi érckályhák készültek itt? Most már csak csupasz falmaradványok meredeznek a felhők fele.
- Vármege szörnye Máréfalva 5,5 km-re. A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon.
- Római őrtorony Homoródfürdő 5,5 km-re. Azzal a különbséggel, hogy ennek területe jóval kisebb, és szabályos négyszög alakú, ami természetes, ha egy őrtorony helyéről van szó. Figyelemreméltó római őrtorony-hely - Kerékpárral jöttem ide, igaz a bicikli a kocsi tetején volt :-) A főútról leágazó mellékút eléggé rázós, leszakadt, ezért javasolom a pár métert a római őrtorony helyéig gyalog megtenni.
- Vármege bükkfái Máréfalva 5,7 km-re. Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.
- Kőbánya Homoródalmás 5,7 km-re. Kövek - A kőbánya megvan, viszont a dobozt gps nélkül nem könnyű megtalálni.
- Homoródfürdő 5,7 km-re. Csíkszeredától 34, Szentegyháza várostól, melyhez tartozik, 6 km-re található. Dzsungel az út mellett - A koordináták szerint a fenyőtönköt megtaláltuk.
- Papláz Lövéte 5,8 km-re. Mező közepe - Nem volt könnyű megtalálni a dobozt! Mindenhol majdnem egyforma faalakzatok.
- Angyaljárás Szentegyházán 5,9 km-re. Áldott karácsonyt! Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot.
- Máré vára Máréfalva 6 km-re. Itt volt Máré vára.
- Ördögárok 6,1 km-re. Környékünk tele van titokzatos régi létesítmények nyomaival, egyesekről többet, másokról kevesebbet lehet tudni, vagy éppenséggel csak a regék, mondák tanuskodnak róluk. Májális II - A nádasszéki borvíztől indultunk, jó kis erdei séta volt, mire kiértünk a tetőre.
- Abásfalva 6,2 km-re. Két, a múltból itt felejtett kis falu, ahol mindmáig alig-alig tudtak valamennyit rombolni a modern világ civilizációs vívmányai, és éppen ezért még hű képét nyújtják az évszázadokkal ezelőtti székely társadalomnak, életformának, építkezésnek és kultúrának. Őszi séta I - Gyönyörűszép őszi idő volt.
- Máréfalvi régi temető 6,2 km-re. A régi fejfák egy része már eltűnt, néhány már kidőlt vagy ingatagon áll még. Keresztek - Csak azt mondhatom, hogy egy fénykép a rejtekről, sokat segít.
- Lobogófürdő Szentkeresztbánya 6,3 km-re. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.
- Nádasszéki sósfürdő Szeltersz 6,3 km-re. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.
- Nádasszéki borvízforrás Szeltersz 6,5 km-re. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki borvíz. Borvíz - Na, e mán a kaptató.
- Pokolláz 6,5 km-re. Székelyudvarhely és Homoród  között, az út melletti fasorban van egy kőkereszt. Nárciszillat - A nárciszmező most is gyönyörű és illatos, különösen este és hajnalban.
- Asszony-bosszantó csárda Lövéte 6,6 km-re. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.
- A Fehéres-patak vízesései 6,6 km-re. A székelyudvarhelyi Betlenfalva felső végében ömlik a Nagyküküllőbe a Fehéres-patak. Viz nelkul - Ismet egy szaraz, forro nyar, vajon mit tartogat az osz? A patakmeder teljesen kiszaradt, nemhogy vizeses, de meg viz sincs.
- Bánya-tető alatti forrás Szeltersz 6,7 km-re. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
- Máréfalva védbarlangjai 6,8 km-re. A helybeliek Kőliknak nevezik a helyet. Énlakára menet - Énlakára menet kiugrottunk a barlangokhoz, gyönyörű hely, de a panoráma még szebb.
- Alagút-bükkfa Máréfalva 6,9 km-re. Az út mellett, nem túl sűrűn, hétvégi házak sorakoznak.
- Katolikus temető Homoródalmás 7 km-re. Római katolikus temető a Szármány-hegy lábánál - Homoródalmás. Sírkövek - Csendes nyári záporban találtam meg a dobozt.
- Székely Selters borvízforrások Szeltersz 7,1 km-re. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel. Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz.
- Sóskút Homoródalmás 7,1 km-re. A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján. Só - A doboz nincs meg.
- Szarkakő Székelyudvarhely 7,2 km-re. Az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbika, a 886 méter magas Szarka-kő, messziről csak erdővel borított csúcsnak látszik. A varos folott - Mindenkinek ajanlani tudom a Szarkako Cekend teto feloli megkozeliteset, kedvezo latasviszonyok mellett nagyon szep panoramakilatasban lehet reszunk az egesz medencerol.
- Testvérfenyők Csere bérce 7,3 km-re. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet.
- Déllői borvízforrás Szeltersz 7,3 km-re. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. Fertőzés - Elindultunk egy kis körútra megkeresni néhány helyet, de főleg megfertőzni egy új játékost.
- Csere bérce kilátópont Szeltersz 7,4 km-re. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.
- Ördögborozda Szentkeresztbánya 7,4 km-re. A székelyföldi töltésvonulatot Szentegyháza és a Szurduk közötti részen hiába keresték, de jól kimutatható a Cserebérc - Saták-kútja - Vaskapu útvonalon.
- Fenyédi láz 7,8 km-re. A fenyédi láz tetején - Fenyéd felől gépkocsival közelítettük meg a rejtekhelyet, majd az antennától kb.
- Sziklakilátó Kápolnásfalu 7,9 km-re. Kápolnásfalu északnyugati részén, a Homoród-tető délkeleti oldalában, a település felett, egy sziklaperem húzódik.
- Kőkép Verőfény-tető Székelyudvarhely 8 km-re. A Kőkép elnevezésű kőkereszt Székelyudvarhelytől keletre, a Szarka-kőtől északnyugatra található, a 689 m magas Verőfény-tetőn.
- Vészkaréj Szeltersz 8,1 km-re. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.
- Katolikus templom Kápolnásfalu 8,2 km-re. A település messze felnyúlik a Hargita lábáig.
- Homoród-tető Kápolnásfalu 8,2 km-re. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
- Illemhelyek utcája Szeltersz 8,3 km-re. Szeltersz északkeleti felében van egy mellékutca, ahol az illemhelyeket kerítésen kivül, közvetlenül az utcán helyezték el.
- Szentegyháza Gyöngye 8,5 km-re. Szentegyháza Gyöngye termál strand. Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz).
- Szurduk-vízesés Szeltersz 8,5 km-re. A patak földrajzi baloldalán található a Szurdukbükke vagy Szurduk bükk, a jobb oldali Vészkaréj meredek sziklaoldal felett pedig a Cserebérc vagy Bükkdomb.
- Ugron-kúria Homoródszentmárton 8,6 km-re. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el. Romok - Nem tudtunk közelebb menni, mert a kiskapu zárva, nagykapu is, meg a mellette levő terület bejárója is lakat alatt volt.
- Homokkő képződmények Homoródalmás 8,6 km-re. A közelben kecskéit legeltető pásztor, kérdésemre nem tudta megnevezni a helyet. Térképnéző - Köszönöm az információt.
- Kerekes Julcsa háza Homoródszentmárton 8,7 km-re. Kerekes Julcsa háza, és annak kapuja - Homoródszentmárton.
- Ördögborozda Szentegyháza 9 km-re. Ennek legészakibb pontját a Veresbükk oldalában találták meg, dél-nyugat irányba vonul, keresztezi a Székelyudvarhely - Csíkszereda országutat, legdélibb pontja pedig a Vargyas Szurdukának sziklapereme. Felületes bejárás - Az Ördögborozda leírása és a térképek alapján megpróbáltam azonosítani azt a pontot, ahol a töltésvonulat keresztezi az országutat.
- Unitárius vártemplom Homoródszentmárton 9,2 km-re. A Nagy-Homoród völgyében, a Gyepes- és a Lókod-patakkal való találkozásnál települt Homoródszentmárton községközpont. Szentmárton - Egy ember meg egy kasza csodákra képes.
- Haáz-esztena Virágosvész Mária út 9,3 km-re. 2022 májusában épült újra Elekes András földjén, és arra hívatott, hogy menedéket, pihenőt nyújtson minden arra járó zarándoknak, kirándulónak.
- Kerekerdői focipálya Székelyudvarhely 9,3 km-re. Székelyudvarhelytől délkeletre létezik egy kedvelt kirándulóhely, amit Kerekerdő néven ismernek.
- Állattemető Székelyudvarhely 9,4 km-re. A székelyudvarhelyi kisállat-temető a Szentimre utcán indulva közelíthető meg, a várostól délkelet irányba, a katonai egységen túl, az erdei focipálya előtt. Újkeletű hely - Az állattemető teljesen újkeletű, most 10-15 éve kezdték az erdőben eltemetni a kedvenceiket az emberek.
- Világháborús bunker Kékvíz-patak 9,6 km-re. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található. Ládaellenőrzés - A Szentegyházasfalu feletti Oltárkőnél kirándultunk, rejtettünk aznap.
- Román Viktor szoborpark Homoródszentmárton 9,6 km-re. A Homoródszentmártonhoz tartozó Bükkfalva újabban művészek tanyája lett. Szobrok - Végre!!! A mai napon több rejtekhely felkeresése után ez az első megtalált dobozom.
- Elpusztult középkori templom Patakfalva 9,6 km-re. Ezen a helyen valamikor egy templom állt, mely hajdanán három falu (Patakfalva, Telekfalva, Sándorfalva) közös erőfeszítéséből készülhetett el. Asatas - A rejteket megtalaltam (a szogletes kovet), de a ket kis ko a ladaval eltunt.
- Református templom Lókod 9,7 km-re. A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik. Zsákutca település - Patakfalva felől érkeztem, és a bágyi Várhegy felé tartottam, de nem hagyhattam ki a lókodi református templomnál elrejtett geodobozt.
- Református templom Patakfalva 9,7 km-re. évi földrengéskor elpusztul.
- Pisztrángos Szentegyháza 9,7 km-re. Megközelíthető Szentegyházafaluból, a Sportolók utcájából indulva, kelet felé tartva.
- Kékvize forrása Szentegyházasfalu 9,8 km-re. Miután nem jutottam semmilyen eredményre, elkezdtem érdeklődni a helybeli idősebb embereknél, és a hallottakat összevetve a leírásokkal, újabb keresgélések után a következőkre jutottam. Hidegviz - Ez a doboz is kipipálva.
- Ördögútja Rákos-Homoród Szén-Homoród 9,8 km-re. Rákos-Homoród - Nagykert kaszáló - Szén-Homoród - Borzlik-oldala - Bükkmocsár-árok - Cserés-kert.
- Ördögútja Nagy-Fenyéd Rákos-Homoród 10,2 km-re. Nagy-Fenyéd - Fejedelemvésze-patak - Kétszállás-patak - Lázi út - Rákos-Homoród.
- Küküllőkeményfalva 10,2 km-re. 1566-ban Keményfalva néven jelentkezik az okiratokban, 1567-ben a regestrum 10 kapuval jegyzi.
- Rez-tető Kadicsfalva 10,3 km-re. Mindenképpen ajánlom a kadicsfalvi templom mellett elvezető úton indulni, amely a Bagjospataka nevezetű erdőn vezet keresztül.
- Déli kilátópont Kirulyfürdő 10,3 km-re. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
- Ördögútja Málnavész-tisztás Homoródi Bükk 10,4 km-re. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Málnavész-tisztástól a Homoródi Bükk gerincéig terjedő, kápolnásfalusi szakasza.
- Keresztelő Szent János-kereszt Kirulyfürdő 10,5 km-re. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére. Fejvesztett János - Már május közepén jártam erre, de a körülmények úgy hozták, hogy nem álltunk meg, de most bepótoltam.
- Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett 10,5 km-re. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
- Kirulyfürdői pionírtábor 10,5 km-re. A tábor területén található egy borvízforrás is. Elhagyott vidék - Valóban szomorú látvány a pusztulásra ítélt régi táborhely, pedig volna benne fantázia.
- Sólyomkő Kirulyfürdő 10,6 km-re. Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő. Ladapotlas - A lada potolva lett, most egy pet eloforma varja a keresoket, a hely ugyanaz.
- Pünkösdi rózsa a Hargitán 10,7 km-re. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa. Szürkület - Már majdnem meg voltunk sötétedve, de ha már erre jártunk, nem hagyhattuk ki.
- Kossuth-szikla Kirulyfürdő 10,8 km-re. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál. Lyuk a sziklában - Egy gombászással egybekötött doboz keresgélés volt.
- Haberstumpf-villa 10,8 km-re. A Haberstumpf-villa Székelyudvarhely egyik régi szép épülete, jelenleg, restaurálás után, macute;zeum. Kissé rég volt - Egy kis hezitálás után, hogy vajon hol kezdjem, a rejtek mellett döntöttem, így hamar meglett a doboz (pet előforma) :D.
- Kőgomba kalap nélkül Kirulyfürdő 10,8 km-re. Igaz ez akkor is, ha már számtalan alkalommal járt már valaki egy helyen. Szikla - Miután ittam a Lobogó forrás vizéből, a patakon a fenyő hídon mentem át.
- Lobogó-borvíz Kirulyfürdő 10,9 km-re. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található, közülük négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható. Csak ki kell várni! - Ahogyan a leírásban is említettem, ez egy bizonyos periodicitással működő gejzír.
- Régi kőkereszt Gyepü-patak 11 km-re. Többé-kevésbé jól kibetűzhető feliratán puskagolyó nyoma éktelenkedik. Sötétben - Rendesen megsötétedtünk.
- Ördögútja Kis-Fenyéd Nagy-Fenyéd 11,1 km-re. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Kis-Fenyéd pataktól a Nagy-Fenyéd patakig terjedő szakasza.
- Sós kút Recsenyéd 11,2 km-re. Homoródrecsenyéden a sósforrás a falutól keletre, a Bakó-hegy oldalán, a templomtól 2 km-re található.
- Árvátfalva 11,2 km-re.
- Katolikus templom Zetelaka 11,3 km-re. Ezek szerint Szent László király uralkodása (1077-1095) idején Zetelaka már egyházközség volt. Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem - A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt.
- Kőmező-patak zuhatagsora Vargyas-szoros 11,3 km-re. A beömlési pontja keresztezi azt az ösvényt, amelyen a turisták bejárják a szurdokvölgyet.
- Bányaüreg Gyepü-patak 11,3 km-re. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik. Lyuk - Megtaláltam a rejtekhelyet! Egyáltalán nem volt nehéz.
- A tudás kútja Székelyudvarhely 11,4 km-re. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Jócsorgó-kővályú adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Jócsorgó-kővályú? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.