Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Mocsáros-vízesés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Mocsáros-vízesés

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Mocsáros-vízesés képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Mocsáros-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Drankó vára 29.85 km-re - Az egykori Krassó–Szörény vármegyében, Berszászka falu szomszédságában, Drenkova település keleeti szélén a Duna partján, a Suva Recska-patak torkolatánál állt valaha Drankó vára. * Popovác-barlang 30.47 km-re - * Vízimalmok 33.17 km-re - Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében. * Néra-forrás 33.44 km-re - * Ferencfalva tava 36.41 km-re - * Beganyiresd tava 40.54 km-re - * Kemenceszék tava 45.98 km-re - Kemenceszék tava. * Őslénytani lelőhely Apádia 55.88 km-re - * Ferenc József szobrának talapzata 62.64 km-re - Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. * Szervesdi nárciszrét 63.05 km-re - * Szárkő-hegység 65.89 km-re - A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok ÉNY-i részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Gyakorszita = Sűrű szita. Gyaloga = Gyalogszán. Kis szán, melyen a szegény emberek télen tűzifát hordanak. Gyámbász = Összevissza tépdes, cibál. Gyilán = Ölyves. Habaró = Száj. Ne járjon annyit a habaród. Háj-háj = Alvásra készülődés. Hájába megy = Lefekszik. Hájgál = Dobál. Hajza = Haza. Hangatlan = Következetlen.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bég Szeme-tó
Bég Szeme-tó 9.03 km-re
RH1705 Bég Szeme-tó
La Vaioaga-vízesés
La Vaioaga-vízesés 10.27 km-re
RH1707 La Vaioaga-vízesés
Néra alagútjai
Néra alagútjai
A Néra alagútjai közelébe, a Bég hídjáig kocsival is el lehet jutni, majd egy rövid séta következik a látványos sziklába vájt átjárókig.
Bigar-vízesés
Bigar-vízesés 12.85 km-re
RH3433 Bigar-vízesés Szemenik-hegység
Bizarr-vízesés
Bizarr-vízesés
A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben - lévén, hogy kerékpárról nézve más a világ mint autóból, mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól.
Vízimalmok
Vízimalmok
Vízimalmok - Ógerlistye.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.