Fatemplom - Magyarzsombor - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Zimbor - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szilágy megye

Fatemplom - Magyarzsombor

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Fatemplom Magyarzsombor rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
32201 Református templom. Nagypetri 15-dik században épült református templomának 18-dik században készült reneszánsz, festett kazettás mennyezete van. 33611 Fatemplom. 1332-ben plébániatemploma van, 1574-ben szász lakói vannak. 33648 Szent Mihály és Gábriel fatemplom. Szent Mihály és Gábriel fatemplom. 34590 Almás vár. Almásvár (Almási vár) romjai körülbelül 2 km-re délkeletre találhatók a falutól. 34804 Bethlen-kastély. 35360 Kígyófej-szikla. 35435 Bethlen gróf pincéje. 35809 Református templom. Váralmásnak a középkorban plébániatemploma is volt. 36232 Csáky-kastély. Csáky-kastély romjai. 38707 Kék Lagúna. A Kék Lagúna elnevezésű tó Egeres községtől észak-keletre található, a Szilas-tetőtől északra, a Kaolin- és Csókás-patakok völgye között. 42089 Református templom. Kispetri középkori templomának építési idejét a XV-dik századra teszik. 44962 Bocskai várkastély. Egeres község a Kalotaszeghez tartozó Nádasmente vidékén áll, a Kolozsvár-Almási hegycsoport területén, a Nádas patak mellett fekszik. 47471 Református templom. 48001 Református templom. 49282 Református templom.

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Zsombory-kúria 0.56 km-re. Zsombory-kúria, XIX-dik század - Magyarzsombor, 34 szám.
Református templom 0.6 km-re. 1332-ben plébániatemploma van, félköríves szentélyű temploma ebből a korból származik.
Római erődítmény 1.53 km-re. RH2476 Római erődítmény Zutor
Fatemplom 3.96 km-re. 1546-ban Naghzent Mihal, 1587-ben Zentt Mihally, 1750-ben Puszta Szent Mihály néven jelentkezik a forrásokban:A reformáció előtt Szent Mihály tiszteletére szentelt temploma volt, amint azt a falu neve bizonyítja.
Református templom 6.39 km-re. Középlak templomába középkori román és gótikus elemek vannak beépítve: a déli kapu román, a nyugati gótikus.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.