Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Fortyogó sárvulkánok

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


... ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Fortyogó sárvulkánok felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

2023 nyarán így nézett ki a szobor Székelyhíd Nepomuki Szent János szobor
2023 nyarán így nézett ki a szobor
Függőleges sziklafal Isten széke
Függőleges sziklafal
Közelről Fenyés Csíkszentkirály vackorfa vadkörte vackor
Közelről
Tavacska Sztán völgye kanyon
Tavacska

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fortyogó sárvulkánok fotóalbumba!

Fortyogó sárvulkánok Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fortyogó sárvulkánok!

A legközelebbi település Temesszécsény, 3,47 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Tó menedékház Arad 22,4 km-re. Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya 54,9 km-re.
Kálváriadomb Billéd 32,3 km-re.
A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb. Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára.
Torony a Templom-dombon Kákófalva 96,4 km-re.
Kákófalva nyugati szélén, a Templom-domb (Dealul Cuca) tetején egy magányos, lepusztult torony hívja fel magára a figyelmet. A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa.
Szalonta tava 92,8 km-re.
Vörös Bástya MarosillyeVörös Bástya Marosillye 99,6 km-re.
A reneszánsz épületet megvásárolta a Ferences Szerzetesrend, hogy azt felújítva, egy Bethlen fejedelemre emlékező Múzeumot, és országúti vendégfogadót alakítsanak ki az évszázados falak között.
Gabonamúzeum Békéscsaba 80,6 km-re.
A Csabai Tanya és Gabonatermesztés-történeti Kiállítóhely Békéscsabán, a Gyulai út 65 szám alatt található, 1980 október 31-én nyitották meg. A Gabonamúzeum létesítményei a Gajdács vagy Csabai-tanya, a Csókási vagy Kiss-féle szélmalom, a Vésztő-Mágori szín, Mladonyiczky Béla A mag című szoborkompozíciója, Emil Vitroel a Bőség című szobra.
Nagyporond megfigyelő 32,9 km-re. Vashíd Lugos 52,8 km-re.
Erzsébet híd Arad 20,9 km-re.
Arad déli részén, a Maroson átvezető hídnak az évek során több neve is volt, többek között : József főherceg híd-, Gróf Károlyi Gyula híd-, és Erzsébet híd-nak is nevezték. Most a Traian nevét viseli.
Károlyi-Berchtold-kastély Árpádhalom 94,9 km-re.
A kastély, mely átvészelte a háborúkat, eredetileg 22 szobából, fürdőszobákból és mellékhelyiségekből állt - ma művelődési ház, iskola és könyvtár. A klasszicizáló, eklektikus stílusú Károlyi-Berchtold-kastélyt 1897-98-ban építtette gróf Berchtold Lipótné, Károlyi Alajos lánya, Ferdinanda.
Lippafüred 28,3 km-re.
Nyugati tengerpart Gyorok 26 km-re.
Gyorok falutól nyugatra található, egykori homokbánya területén alakították ki, idegenforgalmi célokból. Románia nyugati tengereként, tengerpartjaként is emlegetett gyoroki tó 22 km távolságra található Aradtól.
Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 59,2 km-re.
Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát. A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta.
Nyolc boldogság Temesvár 26,3 km-re.
Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár. Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon.
Csonka torony Nagyszalonta 95 km-re.
Szalonta várát a hajdúk kezdték el építeni 1620-ban és Rákóczi György segítségével fejezték be 1636-ban. Őrtornya, amelyben puskaport és fegyvereket tároltak, még ma is áll, és a Csonka-torony néven vált ismertté.
Aradi vértanúk vesztőhelye 21,1 km-re. Csíky Gergely mellszobrának helye Arad 21,9 km-re.
Buziásfürdő 40,9 km-re.
Buziásfürdő Temesvártól 33 km-re fekszik. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
Dákfej-szikla Bégalankás 77,6 km-re. Laszói sánc 87,2 km-re. Szfinx Felsőgörbed 83,6 km-re.
Sóhajok hídja Szeged 98,8 km-re.
1883-ban épült, Ferenc József császár tiszteletére, az uralkodó ugyanis a Bérpalotában szállt meg, és ezen az átjárón mehetett át a Városházába. A szegedi Sóhajok hídja, melyet velencei mintára építettek, a Széchenyi téren található, a Városháza és a Bérpalota között átjáróként használatos.
Zöld Paradicsom-tó 30,2 km-re.
Milleniumi templom Temesvár 25,7 km-re.
A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Fekete nyár Ópálos 24,1 km-re.
A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
Czárán Gyula emlékmű Menyháza 87,9 km-re. Gabonaraktár Gyér 69,3 km-re.
Feneketlen-tó Battonya 49 km-re.
A Feneketlen-tó Mezőhegyes és Battonya között, a 48-as erdő szélén található, a talajvízzel feltelt krátere az 1961 december 29-én bekövetkezett gázkitörés eredménye. Nevével ellentétben a tó csak 10 m mély, kis alapterületű, átmérője 50 m, az ország negyedik legnagyobb, ilyen módon keletkezett krátertava.
Saroltavár 12 km-re.
Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik.
Királyi kastély Soborsin 67,5 km-re.
Soborsin látnivalója a gyönyörű díszparkkal körülvett, 17-dik században épült klasszicista épület, a királyi kastély.
Őslénytani lelőhely Marosmonyoró 53,7 km-re.
Vadászkastély Soborsin 66,2 km-re.
Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve - a 18-dik század végén épült és a 19-dik század első felében klasszicista stílusban újították fel.
Evangélikus lutheránus templom Arad 22,9 km-re.
A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették. Az aradi Evangélikus Luteránus templomot 1905 és 1906 között építették neogótikus stílusban Szántay Lajos tervei alapján.
Csála erdő legvastagabb fája Arad 21,7 km-re.
SebestoronySebestorony 100 km-re.
A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község. Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz. A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is. A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával.
Solymosvári tavak 31,6 km-re.
Boszorkánysziget Szeged 98,4 km-re.
A jól kitaposott ösvényekkel rendelkező, népszerű zöldövezetet délről a kereskedelmi és téli kikötő határolja, északról a már nem létező vasúti híd. A Boszorkánysziget a Tisza és a szegedi Alsóváros közötti erdős terület, nem igazi sziget, kis jóindulattal félsziget, melyet megkerül a Tisza.
Mocsonyi-Teleki-kastély Kápolnás 66,5 km-re. Győröd tava 24,6 km-re.
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu 30,7 km-re.
Az emléktábla elhelyezése alkalmával született meg az ötlet, hogy a helyen ahol az áll, emeljenek fel egy nagyobb, díszesebb emlékművet Petőfi és a 48-as forradalom és szabadságharc emlékére. Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49 évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár 26,9 km-re.
Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
Székudvar tava 61,1 km-re.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fortyogó sárvulkánok adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Valószínűleg a rejtő áthelyezte a ládáját - Két évvel ezelőtt én még ezen a régi helyen találtam meg. Valószínűleg a rejtő áthelyezte a ládáját és elfelejtette kijavítani a koordinátákat.
 • Türelmetlenül - A rejtekhelyek megtalálásáról szóló bejelentéseket türelmesen várjuk, az új ládák bejelentését türelmetlenül :-). Azért, ha van fotód a Pincevárról, felteheted.
 • Fedett kereszt - A doboz valoszinuleg a fedett reszben talalhato tovabbra is. En is alig ertem el.
 • A harmadik napon - A Rejtekhely vadászat Erdélyben harmadik találkozó, harmadik napján, már kisebb csapattal. De megkaptuk ezt a geodobozt is, az éppen felújitás alatt álló várfal tövében.
 • Ket doboz - Igen, a mustaros doboz es egy pet eloforma, ha jol emlekszem. Mindketto Rejtekhelyes, de nem teszem tuzbe a kezem.
 • Köszönjük - Lőrinczék nevében köszönöm , hogy egy ilyen csodás, kellemes napot szerveztetek nekünk.
 • Meglepetés - Na ez aztán a meglepetés. Erre ugyan nem számítotunk, pedig sokszor elmentünk a Várhegy alatt- felfele a gyönyörű völgyben.
 • Képzőművészeti Egyetem - Masodik probalkozas alkalmaval minimum fel ora kereses utan sikerult ratalalni. Ami a rugalmas gondolkozast illeti, csak a megtalalas utan lehet rugalmasan gondolkozni.
 • Egyre jobban beszorulva - Nem a legjobb időpontot választottam egy rétláp meglátogatására, elég hideg is volt, így csak gyorsan a geodobozt kerestem meg. Ez viszont annyira be volt már szorulva a fűzfába, hogy nekem már a kupakját sem sikerült levennem.
 • Akkor nem volt senki - Mikor mi ott jártunk -egy hétvégén- a kapun kívül paroltunk - saját akaratunkból, és a jegenyesor mentén besétáltunk a kertbe. Nem kérdezett senki semmit, nem fizettünk semmit, a kastély akkor sem volt nyitva.
 • Na, ez meredek volt - A tervemben úgy volt, hogy a hídtól visszatérek, de hamar lemondtam róla. Inkább gyalogoltam az aszfalton.
 • A doboz nem a honvédség mögött volt - A doboz nem a honvédség mögött volt a tegnap. Nem csak kíváncsi, de lába is nőtt, úgy nézem.
 • Kedvencz - Az Égerfás-tó az egyik kedvencz laza túrahelyünk, télen-nyáron többször jövünk. A doboz a helyén volt, jó állapotban, de vadi új log-book volt benne (Péter műve?
 • Szezonkezdet - Az idei szezon második megtalálása. De úgy tűnik, hogy a "láda" számára az első.
 • A navigáció is besegít - "A célpont a baloldalon található" hallatszott. De a gyermekek nem hallották, hanyatt-homlok elszaladtak más irányba.
 • Kifogós - Úgy látszik, ez egy kifogós - vagy inkább jártatós doboz. Mi sem találtuk meg, pedig kerestük hárman.
 • A hu-n bejelentett rejtés - A hu-n bejelentett geodobozt nem érdemes keresni. A com-on is archiválásra került már rég.
 • Erdekes hely - Csak olyan meleg van ma.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fortyogó sárvulkánok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.