Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Termal vizeses
Hosok temetoje Zsak hegy
Urmanczy strand
Urmanczy kastely

Hozzászólások
Biztos megtaláltátok?...
Két váltásban...
Éjszakai élet...


Bánffy-fürdő - Maroshévíz

Bánffy-fürdő - Maroshévíz


A Bánffy fürdő 677 m magasságon található. 1228-tól 1948-ig birtokolta a Bánffy család. 1850-ig kizárólag csak a család és meghívottjaik látogatták e medencét, amely fából volt készítve, körülötte vetkező szobákkal. Ezt 1937-ben bontották le és építették a ma is meglevő 33 x 20 méteres beton medencét.

A vizet először Leobisch innsbrucki tanár elemezte, 1882-ben, majd Tham Károly egyetemi tanár 1893-ban. A fürdőtelep szimbóluma Bánffy Dezső 1882-ben épített villája volt, amit 1999-ben megsemmisítettek. Itt jelenleg több magánvilla és panzió található. Ózondús levegője és a körülötte levő fenyőerdő kellemes pihenést, biztosít...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bánffy-fürdő - Maroshévíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc