Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Begyenkő kőgombája - Torjai-hegység

Begyenkő kőgombája - Torjai-hegység


A bálványosi Begyenkő neve a rég kihalt bölény emlékét őrzi, hiszen a régi magyar nyelvben abban az időben a bölényt még begyennek nevezték.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Konglomerátum szikla
Konglomerátum szikla
Bálványos vára
Bálványos vára
A Begyenkő alatti szakadék
A Begyenkő alatti szakadék
Konglomerátum szikla
Konglomerátum szikla
Medveles
Medveles
Róka vadászat közben
Róka vadászat közben
Természet alkotta szobor
Természet alkotta szobor
Kincskeresők
Kincskeresők
Kőgomba téli ruhában
Kőgomba téli ruhában
A csúcstól északra
A csúcstól északra
Jégcsapok - 1
Jégcsapok - 1
Jégcsapok - 2
Jégcsapok - 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztrálj a játszóterünkre. Jelenleg több mint 6.500 általunk bemutatott rejtekhely vár arra, hogy felfedezd! Az általunk rejtett geodobozok egyediek. Kevés kivétellel, sehol máshol nincsenek közölve.

Keressétek meg a Begyenkő kőgombája Torjai-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Begyenko sziklaja
 • Csiszarfurdo
 • Vasas forras Balvanyosfurdo
 • Gazfurdo Balvanyosfurdo
 • Komoge

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Új geodoboz került ide, de talán meg van még a régi is - Miután sikertelenül kerestük a Begyenkő nagy sziklájában elrejtett geodobozt, majd azt pótoltuk, kimásztunk a Begyenkő tulajdonképpeni csúcsára...

 • Kőgombák - Még egy kis mászás, és megpillantottuk a kőgombákat! Kerestünk egyiknél, másiknál, végül Péter beazonosította a rejteket...

 • Talalkozas a medvevel - Erdekes, hogy mostanaig meg senki sem vallalkozott ezt a rejteket megkeresni... • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc