Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Ugron kuria Fiatfalva
Berde Mozes Unitarius Gimnazium
Soskut Szekelykeresztur
Petofi kortefaja

Hozzászólások


Unitárius és református templom - Fiatfalva

Unitárius és református templom - Fiatfalva


1460-ban Fyathfalva, 1478-ban Fyadfalva néven jelentkezik az okiratokban. Az 1567. évi regestrum 22 kapuval jegyzi. 1628-ban már Fiátfalvaként jelentkezik. Középkori templomáról az oklevelek nem beszélnek, de minden bizonnyal, temploma középkori. Oklevélben templomát először 1631-ben említik, mint egyezkedés tárgyát a reformátusok és unitáriusok között.

1783-ban ezt írják róla a templomhasználat szabályzatában: oly régi, hogy arra senki sem emlékszik. A nagyon átalakított templomot a diadalív hajóra és szentélyre osztotta. A sokszögzáródású szentély keleti fala elé az 1803-as általános átalakításkor tornyot építenek, amikor a korjellemző stíluselemek eltűnnek. Eltüntetik a...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Unitárius és református templom Fiatfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc