Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bornemissza-kastély - Görgényszentimre

Bornemissza-kastély - Görgényszentimre


Görgényszentimre látnivalója a 18. században épült Bornemisza-kastély, mely valamikor Rudolf Habsburg trónörökös vadászkastélya volt, ma erdészeti iskola működik benne.

1248-ban Gurgenként jelentkezik az okiratokban, később, 1329-ben Gurghyn, 1453-ban Zenthemreh és 1602-ben Szent Imre néven. A vár építését a XII. századra teszik, s ekkor bizonyosan az akkori szokás szerint kápolna is épül a várban. Plébániatemplomáról az első adat a falu nevében jelentkezik: Szentimrének csak templomáról nevezhették el. Korára...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A kastely 9
A kastely 9
A kastély 10
A kastély 10
A kastely 7
A kastely 7
A kastély 6
A kastély 6
A kastély hátulról
A kastély hátulról
7368
7368
Felirat
Felirat

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bornemissza-kastély Görgényszentimre rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Gorgeny vara
 • Gorgenyi narciszmezo
 • Gorgenyadorjan
 • Tolgyfa maradvany Mocsarerdo
 • Szaszregeni Mocsarerdo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Rákóczi - Bornemissza-kastély

  Rákóczi-, Bornemissza-kastély, ki melyik nevén ismeri...
 • Lába kelt

  Szép kastély, csodálatos kert...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc