Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Fehér-mező - Hagymás-hegység - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Fehér-mező - Hagymás-hegység

Fehér-mező - Hagymás-hegység

A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Fehér-mező - Hagymás-hegység képtárból:

Menhely a Fehér-mezőn
Menhely a Fehér-mezőn
Turistajelzések
Turistajelzések
Menhely
Menhely
Fehér-mező a Patkó-kőről
Fehér-mező a Patkó-kőről

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Fehér-mező Hagymás-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Kis-Békás kilátópont 9.27 km-re - A Kis-Békás-patak egy befejezetlen hídnál, az úgynevezett Magyarok hídjánál ömlik a Békás-patakba. * Magyarok hídja 9.67 km-re - A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található. * Meddőhányó 9.78 km-re - * Mosógép 11.49 km-re - Békásszoros település nyugati végében, a Súgó-szoros Természetvédelmi Terület bejáratától nem messze, közvetlenül az út mellett, a Békás-patak medrében egy fából ácsolt mosógépet találunk. * Jávárdi völgye 12.4 km-re - Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén. * Jézus Szent Szíve kápolnája 12.53 km-re - Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. * Mária-forrás 13.31 km-re - A Mária-forrás a Gréces-tető északnyugati oldala alatt, Marosfő déli részén, az egykori Mókus-vendéglő parkolójából alig több mint 300 méterre, délkeletre található. * Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 13.66 km-re - Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. * Szent Anna-kápolna 14.31 km-re - A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. * Síugrósánc 14.6 km-re - Síugrósánc - Gyergyótekerőpatak. * Örmény templom 14.71 km-re - A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Csiha = Virgonc, rakoncátlan, pajkos, csintalan. Ez a leány igen csiha. Csihány = Csalán. Csik szele = Déli szél. Csika = Disznó. Csim csám = Rosszul fejlett gyermek, vagy állat. Csipke bingolyó = Csipkebogyó. Csipor = Csupor, csésze, bögre. Csitkó = Csikó. Csitkóláb = A gyermek két orrnyílása alatti megtűrt válladék. Csitkózik = Ezt mondják, ha a gyermek engedély nélkül, távolabbról kíséri a felnőtteket.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bumeráng-szikla
Bumeráng-szikla
A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb.
Patkó-kő
Patkó-kő
A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő.
Száraz-patak
Száraz-patak 1.54 km-re
RH3784 Száraz-patak Hagymás-hegység
Fekete-Hagymás-csúcs
Fekete-Hagymás-csúcs
A Fekete-Hagymás a Hagymás-hegység második legmagasabb hegye.
Felső-mező
Felső-mező
A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található.
Nagyhagymás-csúcs
Nagyhagymás-csúcs
A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
Czofronka
Czofronka
A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra.
Melegvíz-forrás
Melegvíz-forrás
Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Örök szépség - Fehér-mező szépsége örök...
 • Lila gomb - A gyönyörű mezőben, a menedékhely közelében, a lila gomb még mindig várja a lila öltönyben túrázókat...
 • Felhők között - Munka után fejet szellőztetni kívánkoztam a Nagyhagymás ölébe...
 • Fagyos reggel - Fagyos reggel, metsző szélben kapaszkodtunk ki Háromkút irányából a szárazpataki úton...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.