Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Teleki kripta - Sáromberke

Teleki kripta - Sáromberke


Sáromberke Marosvásárhelytől 14 km-re fekszik. Látnivalói a Teleki család sírboltja, a Teleki kiállítás, illetve a 18. században épített Teleki-kastély. 1319-ben Sárombergként jelentkezik az oklevelekben, 1405-ben Sáromberk, 1412-ben Sárumberek néven. A középkorban szász lakói is voltak.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A könyváralapító Teleki Sámuel szarkofágja
A könyváralapító Teleki Sámuel szarkofágja
Az Afrika-kutató Teleki Samu sírköve
Az Afrika-kutató Teleki Samu sírköve

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Teleki kripta Sáromberke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Teleki kastely Saromberke
 • Saromberke tava
 • Erdoszengyel
 • Ortodox templom Nagyernye
 • Marossarpatak

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A sáromberki Teleki kripta

  Sáromberke látnivalói közül ehhez a rejtekhelyhez a kriptát mutatnám be...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc