Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Saromberke tava
Erdoszengyel
Marossarpatak
Teleki-kripta

Hozzászólások


Sáromberke

Sáromberke


Sáromberke Marosvásárhelytől 14 km-re fekszik. Látnivalói a Teleki család sírboltja, a Teleki kiállítás, illetve a 18. században épített Teleki-kastély.

1319-ben Sárombergként jelentkezik az oklevelekben (Documente. XIV. C., I. 312.), 1405-ben Sáromberk (C. Suciu: Dicţionar istoric.), 1412-ben Sárumberek (uo.) néven.

A középkorban szász lakói is voltak.

1333-ban plébániatemploma van, ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint papja, Péter 14 keresztes dénárt, majd 77 régi...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Sáromberke rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc