Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Baross Gábor, a vasminiszter - Kézdivásárhely

Baross Gábor, a vasminiszter - Kézdivásárhely


Baross Gábor (Pruzsina, 1848. július 6. – Budapest, 1892. május 9.), a dualizmus korának kiemelkedő gazdaság- és közlekedéspolitikusa volt. A vasútügy fejlesztése terén elért eredményei miatt vasminiszternek nevezték, kora Széchenyi István közlekedéspolitikai eszméinek megvalósítóját tisztelte benne. Az ő ideje alatt épült a Brassó és Kézdivásárhely közötti vasút. Kézdivásárhely, a céhes város vasútállomásán felállított szobrot Vetró András készítette.

A bejelentés időpontja: 2013 május 26 Időpont: 2013 október 18 Az átalakítás időpontja: 2014 november 17 Rejtekhely geodoboz nélkül...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Emléktábla
Emléktábla
Emléktábla
Emléktábla

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Baross Gábor, a vasminiszter Kézdivásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Jozsias park Kezdivasarhely
 • Angyaljaras Kezdivasarhelyen
 • Reformatus templom
 • SZNM 4 Kezdivasarhely
 • Cehtorteneti Muzeum Kezdivasarhely

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Bódé

  A bódé a helyén van, de a dobozt több percnyi kutakodás után sem került elő...
 • Hazatérés

  Zaboláról hazafele kerestük meg ezt a dobozt...
 • Szombati körút

  Oroszfaluból az állomásig hajtottuk a bringákat, majd miután mindet körbejártunk a láda is meglett...
 • eszre sem vettem eddig

  Olyan szerenyen huzodik meg az allomas szomszedsagaban ,hogy eszre sem vettem eddig...
 • Tiltott hely az állomás?

  Érdemes ügyelni, amennyiben a kézdivásárhelyi állomáson fényképeket szeretnénk készíteni...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc