Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kosztándi borvíz - Tusnádfürdő

Kosztándi borvíz - Tusnádfürdő


A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. Érdekes volt megtalálnom. Ott álltam a borvízforrás mellett 1 méterre, de nem láttam, mert sűrűn benőtte a növényzet.

Útbaigazítást kértem az egyik szomszédos ház tulajdonosától. Az erdőben van, de komplikált odajutni - hangzott a válasz. Végül a környékbeli gyerekek, Alpár és Lóránt, vittek vissza, majd együtt hajtottuk félre a forrást takaró fűszálakat. Ezt a forrást a Tusnádfürdő borvízforrásai című tájékoztató táblán levő térképen...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A forrás nyelve
A forrás nyelve

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kosztándi borvíz Tusnádfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Imets Lazar borvize
 • A vasuti hid alatt
 • Koncsag borviz
 • Alsotiszastovi borviz
 • Molnar Elemer grafikusmuvesz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Ez is borviz

  Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc