Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mofetta - Borszék

Mofetta - Borszék


A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található. 2010-ben került felújításra. Lebontották a régi épületet, a földből kiáramló gázak fölé korszerű épület került, melyben akár 10 személy is elfér.

Felújították továbbá a mofettához vezető sétányt, a mofetta körüli tisztást. Kiépített ösvényeken lehet innen eljutni a régi mészkőbánya kilátópontjához, a régi kalciumbányáig, valamint a Jeges-barlanghoz. Mindenhol padok, asztalok, szemeteskosarak, kiépített tűzhelyek, illemhelyek és kukák találhatók. A mofettát csak előzetes...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tájékoztató tábla
Tájékoztató tábla
A régi kőbánya kilátópontja
A régi kőbánya kilátópontja

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mofetta Borszék rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • A Jeges-barlang lehelete
 • A Jeges-barlang felett Borszek
 • Pierre Curie forras
 • Medvebarlang Borszek
 • Hagyomanyos furdo Tunderkert

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Rejtekfotó

  Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc