Református templom - Bodos - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Bodos Baraolt - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Református templom - Bodos

Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik. Talán ezért mondogatták a szomszéd falusiak tréfából nekik, hogy Bodost akár le is lehetne padolni. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A torony A várfal kilátással A torony 2 Bejárat Neves elődök Szószék A vártemplom Szószék Templombelső Bejárat Templomudvar 1... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Református templom Bodos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12704 Benedek Elek sírja. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. (rejtekhely geodobozzal) 13034 Református templom Kisbacon. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. 13128 Benedek Elek nagy mesemondó szobra. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. 13524 Vízimalom. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. (rejtekhely geodobozzal) 14268 Bükkfej. A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest. (rejtekhely geodobozzal) 14708 Barót. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa. 14761 Mackó bácsi feredője. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz. 14862 Reformatus templom. A szép, rendezett iskola előtti emlékmű szomoru történelmi eseményt idéz. 15606 Sási borvíz. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, kb. 16422 Tortomai halomsirok. Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. 17568 Veres János borvíz. 18410 Benedek Elek fürdő. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. (rejtekhely geodobozzal) 18623 Faluborvize forrás. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől kb. 19873 Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz. 19926 Ravaszlik. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált. 20109 Református templom. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. 20580 Daniel-kastély. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke.

Néhány székely szó jelentése:
Tanorok = Bekerített kaszáló. Tantalug = Ügyetlen. Tászli = Előke, amit a gyermek etetésénél használnak. Tatar = Élhetetlen, gyámoltalan, ügyetlen. Té = Tej. Tekereg = Az ide-oda való kószálást jelenti.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Tiborc vára
Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült.
Református templom
Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei.
Református templom
Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon.
Zathureczky-temető
Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban.
Kisbaconi régi temető
Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Kis templom ures likkal - Bodvaj fele utkozben egy kis kitero es mar meg is van a rejtek...
 • Bodos - A rejtekhelyet már messziről kiszúrtam, de előtte szétnéztem a templomban...
 • Almaszedés után - Egy kis almaszedés után kerestünk és találtunk rá a dobozkára, sajnos a templomudvarra nem jutottunk be mert a kapu zárva volt, de nem csüggedtünk mert csodás őszi nap volt, menni kellett tovább, így eliramodtunk a Tiborc vára felé, ahonnan visszafele jövet értettem meg miért is mondják a bodosiak és a környékbeliek, hogy le lehetne padolni ennek a falucskának a tetejét...
 • gyönyörű idő - Azt hiszem mi vagyunk az elsők akik megtaláltuk, a logfüzet szerint, éppen a bodosi napokat megnyitó Istentisztelet zajlott, így csendben maradtunk és megkerestük a ládikót, viszonylag hamar meglett...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.