Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom es haranglab Nyaradszentsimon
Geges regi sirkovei
Geges
Tatarpincek a Csereoldalon

Hozzászólások
Második alkalommal itt...
Felmászott a toronyba.......
Útban a tatárpincék felé...


Rigmány

Rigmány


Az 1567. évi regestrum 8 kapuval hozza Rygmany néven. Középkori katolikus lakói, majd a reformáció idején a reformátussá lett hívek Nyárádszentsimonhoz tartoztak. 1667-ben kápolna épül Rigmányban. A XIX. század közepén kőtemploma van. Előbb tiszta katolikus, majd tiszta református a falu.

A helynevek XVI–XVII. századi lakóiról vallanak: Agyagos út erdeje, Avasfő, Bikk, Bikfő, Bözöd oldal, Csere földe, Eger bérce, Patvaros hegye, Hosszú barázda, Kányás szegelet, Kolom bérce, Széles ortvány, Szőlőfő, Völgyfő, Temető oldal, Vásár oldal, Fiód, Nagy-hegy, Nyáros, Juharkút, Teknős oldal, Várhegy. (Léstyán Ferenc...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Rigmány rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc