Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Székely-vízesés - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Székely-vízesés turisztikai látnivalói

A Kis-Baszka mentén, felfele haladva Kommandó irányába, az út mellett van a vízesés, inkább csak vízcsobbanás...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Székely-vízesés képtárból:

Tábla
Tábla

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Székely-vízesés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Székely-vízesés!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Secuiu, 0.71 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Székely-vízesés közelében?
- Zöld Kemping kalandpark Vadu Oii 10,7 km-re.
- Pruncea-vízesés 18,3 km-re. A Siriu-víztározó aljából indul az erdei út, és a vízesés az út mellett van. (látnivaló és geodoboz)
- Gyulafalva 18,4 km-re. 1 km-es tengerszint feletti magasságával Kovászna megye legmagasabban fekvő települése. A pásztorkutyák megvesztegetése - Hát ezt a geodobozt nagyon őrzik, nehéz volt megközelíteni, megtenni még azt a pár métert is az autótól, mivel az emlékmű közvetlen közelében több juhnyáj is van, amikhez persze pásztorkutyák is tartoznak. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Vadász-patak 19,7 km-re. A Vadász patakánál volt valamikor a határvonal, a régi öregek szerint. Ki gondolná? - Biciklizünk a megye legmagasabb településének környékével ismerkedve, s ha nem tudnánk, hogy keresnünk kell a rejteket, talán tovább hajtanánk. (látnivaló és geodoboz)
- Laur-hegyi panoráma Kommandó 23 km-re. Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé. (különleges hely geodobozzal)
- Kommandó 23,3 km-re. Környékén számos völgyön építettek keskeny nyomtávú iparvasútakat, a faanyag elszállításának céljából. Kicsi a világ..... - Örülök hogy van újabb ismerős kincskereső.
- Kommandó Ringó-híd 23,7 km-re. Az iskola és a Likistein - ahogy a kommandóiak nevezik a svájci mintára készült épületet. Séta a Baszkán - A harci díszes doboz sajnos jégbe van fagyva.
- Lakóca-csúcs 25 km-re. A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl. Doboz a Lakóca tetőn - Sikeresen előkerült a doboz a (fenyőtű)kazalból, miután sikerült internetes segítséget kérni, vagyis letölteni a képet és a helyszínen nézegetve a képet valahogy beazonosítani a fenyőfákat.
- Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 25,9 km-re. A nevezetes szikla egy darabját lerobbantották annak a műútnak a korszerűsítése közben, melyet eredetileg 1876-96-ban építettek az addig járhatatlan szoroson keresztül.
- Ulmet falu kőgombái 27,8 km-re. Tüskés bozótban bujkálva találtunk rájuk.
- Kóróbérc-puszta Berecki-hegység 28,8 km-re.
- Siklótető Kommandó 29,1 km-re. Majd a Barta tetőt, ahova érdemes kimászni a Tiszta patak völgyéből, mert nagyon szép a kilátás. Vadonban a medvek kozt - Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek.
- Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút 29,4 km-re. A régi Kommandó-Kovászna kisvasút nyomvonala.
- Közép-domb Háromszéki-havasok 29,7 km-re.
- Falaknál 30,1 km-re.
- Sasok tava Szilon-havas 30,5 km-re. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.
- Papolci panoráma 30,7 km-re. Papolcról Komandó fele gyönyörű őszi panoráma fogadott,  innen a Perkő is látszott a szép tiszta őszi időben. Látkép a vadonból - Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre.
- Kovásznai siklópálya 30,9 km-re. A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára. Egy igazan nagyszeru hely - Junius havaban felkerestuk ezt a romjaiban is nagyszeru ipartorteneti ,,maradvanyt" Kar erte en meg a a 80-as evekben ultem rajta es mentunk is le egeszen Benedek mezejeig-Manyicskaig.
- Tündér Ilona vára 31,7 km-re. Tündér Ilona várának ma már alig látható romjai meredek hegyek, széldöntötte kopasz tetők között lapulnak, a 957 m magas Vártetőn. Pinokkió köszöni jól van - A kék pont turistajezés már nem létezik, helyette van sárga pont.
- Tündérvölgy-vízesés Kovászna 32,5 km-re. Tündérvölgy-vízesés - Kovászna.
- Ortodox fatemplom Papolc 33,2 km-re.
- Mikes-kert Zágon 33,8 km-re. Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja. Tölgy és kápolna - Több mint 20 éve jártam itt, nagyon másabb környezet fogadott most.
- Mikes-Szentkereszty kúria Zágon 34,6 km-re. Kár, hogy zárva volt - Emblematikus, szép kúria.
- Református templom Zágon 34,9 km-re.
- Sóstótetej vára 35 km-re. Sóstótetej vára a kovásznai Sósfürdő fölött levő Sóstó-tető dombján található a Hankó patak völgyében. Áthelyeztük - A csutak teljesen szétkorhadt, a dobozt az avarban találtuk meg.
- Dozsa Kovaszna 35 km-re.
- Csoma-diófák Csomakőrös 35 km-re. Csomakőrös Kovásznától néhány km-re fekszik, Kőrösi Csoma Sándor, a világhírű utazó szülőfaluja. Emlékfák - A korábbi geodoboz helyét nem tudtuk megnézni, mert a diófák már mind körülkertelt magánterületen vannak.
- Maradvany Kovaszna 35,1 km-re.
- Bagoly Kovaszna 35,1 km-re.
- A Nap haza Kovaszna 35,1 km-re.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Csomakőrös 35,5 km-re. Mellszobor a templom mellett - A nagyon szép, kis református templom és a kultúrotthon közötti térre került Körösi Csoma Sándor mellszobra, Orbán Áron szobrászművész 1972-es alkotása.
- Gazdáné Olosz Ella plakett Kovászna 35,5 km-re.
- Putna vízesése 2 35,7 km-re. A vízesés intenzív tektonikus folyamatok következtében alakult ki. Medvével találkoztam, a dobozra rátromfoltam - Sötétedés után értem a helyszínre, Lipse településnél egy medve sétált át előttem az úton.
- Putna vízesése 1 Vráncsai-havasok 35,8 km-re.
- Kovásznai Pokolsár 36 km-re. Egyik látványossága a város főterén található iszapvulkán maradvány. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.
- Fábián Ernő mellszobra Kovászna 36 km-re.
- Erkel Ferenc emlékmű Kovászna 36 km-re.
- Ignácz Rózsa mellszobra Kovászna 36 km-re. Ignácz Rózsa mellszobra, Vargha Mihály 2007 - Kovászna.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Kovászna 36,1 km-re.
- Kádár László emlékplakett Kovászna 36,2 km-re. Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.
- Geometrikus kompozició Kovászna 36,2 km-re. Geometrikus kompozició, Gazdáné Olosz Ella - Kovászna.
- Márton Áron szobor Kovászna 36,3 km-re.
- Muppets gömbkövek Chiojdu 37,5 km-re. 2013-ban küldte el a róluk készített fotóit.
- Református templom Páva 37,9 km-re. Református temploma a 14-dik században már biztosan állt, később gótikus stílusban átépítették, majd 1903-ban nyerte el mai alakját. Azt hiszem a doboz elfalazva - Nagyon szép kis templom, már amit kívülről láthattunk belőle, mert a kapuja zárva volt.
- Kreutzburg vára Bodzavám 38,1 km-re. Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé.
- Királyhegy Bodzavám 38,2 km-re. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utatValea Stanii felé.
- Panorámás tisztás a Nyáguj-tető alatt 38,5 km-re.
- Jákob lajtorjája Zabola 38,6 km-re. A műalkotás helye a térképen valószínűleg helytelen.
- Csipkés népi feredő Zabola 38,7 km-re. A huszonharmadik Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával fürdő medence, fürdőház, lelátó építésére került sor.
- Református templom Zabola 39 km-re.
- Bölényrezervátum Bodzavám 39,1 km-re. A kezdeményezés Brassó megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet, de a közeljövőben szabadon engedik az egykor őshonos állatokat. Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek.
- Kádár-út 39,5 km-re.
- Erőd Bodzavám 39,9 km-re. Ezek felkeresése egy egész napot is igénybe vehet. Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt.
- Református templom Feldoboly 40,3 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
- Rakodó források újratöltve 40,3 km-re. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át. Mészkőtufa - Az igazság az, hogy itt GPS nélkül nem nagyon boldogulok.
- Rakodó források 40,3 km-re. Az úton felfele haladva, balról, közvetlenül az út mellett találjuk a rakodó forrásoknak, illetve mésztufa-szikláknak nevezett mésztufa gátakat. Öreges-üreges fa - Alapos keresgélés után két gyanús fa maradt, de egyikben sem volt doboz az üregben.
- Kálvária-domb Bodzavám 40,4 km-re. A már romos kápolna közelében még ma is megfigyelhetőek a sáncok maradványai. Romok - Az erőd felől közelítettem meg a templomromot.
- Kis-Üvöltő-patak vízesése Bodzavám 40,5 km-re. A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk, megcsodáljuk a Nagy-üvöltőt és a mészkőalakzatokat. Forrás - Itt sem boldogultam GPS nélkül.
- Középkori temető Zabola határában 40,7 km-re. Zabola Kovásznától 7 km-re található északra, látnivalója a 16-dik században épült Mikes-kastély. kijavitas - Ez igy van.
- Bagolylik-sziklavilág Gelence 40,9 km-re.
- Nádika feredő Gelence 41 km-re. Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi.
- Kőlik Ozsdola 41,1 km-re. Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett.
- Ozsdolai-hágó Berecki-hegység 41,1 km-re. Beszorult doboz és átnedvesedett tartalom - Miután eltöltöttem az időt a környék egyéb rejtekhelyeivel, már sötétedés után értem ide.
- Esztena-nyereg 41,1 km-re.
- Görög-katolikus templom Gelence 41,1 km-re. Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.
- Szent Imre erődtemplom Gelence 41,2 km-re. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra. Régi ismerős - Régi-új helyet kerestünk fel ebben a kutyát-se-ki időben.
- Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt Kádár-út 41,3 km-re. Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm.
- Ojtoz-forrás feje 41,5 km-re. Ozsdoláról a putnai rezervátum felé, a tetőről szép a kilátás Ozsdola és Martonos felé. A szomszéd geodobozt találtam meg - Átutazóban voltam, alkonyodott.
- Négy ház 41,6 km-re. A helyet valamiért Négy háznak hívják errefele. Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe.
- Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 41,7 km-re.
- Szent Imre herceg mellszobra Gelence 41,7 km-re. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
- Fekete János főesperes szobra Gelence 41,7 km-re. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
- Márton Áron szobra Gelence 41,7 km-re. Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
- Bodor György mellszobra Gelence 41,8 km-re. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
- Jancsó Benedek mellszobra Gelence 41,8 km-re. Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
- Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység 41,8 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
- Ötszáz éves bükkfa Kádár-út 42,1 km-re. Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található.
- Piliske-tető Ozsdola 42,5 km-re. Egy lapos dombtető, ahol egy szép tisztást találunk.
- Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 42,6 km-re.
- Keresztút Csukás-hegység 42,8 km-re. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük. Kicsikek es kekek - Nagyon sok arrafele az afonyazo no meg a havasszepe gyujtogeto (sajnos).
- Réz-híd Csukás-hegység 42,9 km-re. Nevét a vöröses színének köszönheti, a rajta megtelepedett moszatoktól.
- Láncoknál Csukás-hegység 42,9 km-re. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.
- Katolikus templom Petőfalva 43,4 km-re. A falu helyén már a 12-dik században volt település, melynek temetőjét feltárták - Írott forrásban először 1567-ben említik Peteofalva néven. Javítás alatt - A rejteket megtaláltam.
- Fortyogófürdő Székelypetőfalva 43,7 km-re. Nemcsak a környékről, de messzi tájakról is fogadta a reumatikus bántalmakra panaszkodókat, ugyanis a régi öregek szerint a pezsgő víz csodaszerként hatott ezekre a nyavalyákra. A doboz a helyén - Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben.
- Borzvára Kispatakon 43,8 km-re. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk.
- Szörcse 43,8 km-re. Lakói a középkorban tiszta katolikusok, a reformáció után pedig reformátusok, a XVIII-dik században református anyaegyház, és azóta is csak református egyháza van, templommal.
- Székelykapu Imecsfalva 44,1 km-re. Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont. A székelykapu odalett - Sokszor áthaladtam a kapu alatt az elmúlt évek során, de most már sajnos nincs meg a kapu, csak oszlop mered az ég felé.
- Katolikus templom Imecsfalva 44,2 km-re. 1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben. A fedett kereszt eltűnt - A leírásban szereplő fedett kereszt már nem létezik, legalábbis ott ahol korábban volt most nincs.
- Nicolae Ioan-forrás Csukás-hegység 44,6 km-re. A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre. Sikerélmény - Izgalmasnak indult a kirándulásunk, hiszen az öt hónapost is útnak indítottuk a Csukás csúcs felé.
- Halastó Szörcse 44,6 km-re. A virágzó kaszáló és a madarak kárpótolnak viszont, ha nem szeretsz halászni. A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is.
- Szacsva vára 44,8 km-re. Vadlesben - Az út nagyon sáros volt, de ezt feledtette velünk a sok vad megpillantása.
- Várhegy Ozsdola 44,8 km-re.  A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc. Tisztogattunk - Valóban alaposan belepték az indák a rejteket.
- Viadukt Keresztvár 45 km-re. 1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében. Vártuk a vonatot - Többször megcsodáltuk már ezt a hídat átutazva alatta, ezúttal úticél volt.
- Székelybánja vára Lécfalva 45,2 km-re. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. Nahat-nahat - Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt.
- Várhegy Lécfalva 45,2 km-re. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Székely-vízesés adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Székely-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.