Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Podságai-szoros - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Podságai-szoros | Hol van ez a hely?

Podságai-szoros..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Podságai-szoros fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Podságai-szoros! Érdemes regisztrálni!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Podságai-szoros közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 4.28 km-re levő látnivalókkal: Bélavár - Havas (Pláj)-csúcs (48 kép).
14714744851100
14714744861101
14714744871102
14714744881103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Podságai-szoros közelében?
Erkély-tisztás. Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye. Szép a tisztás, de még inkább a vízesés - Én is megkedveltem ezt a tisztást, jó sátorozó hely. (látnivaló és geodoboz)
Vidalykő. Második nekifutas - Van amikor az otthoni tervek nem valósulnak meg a helyszínen. (turisztikai hely geoládával) Ordas-kő. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szolcsvai búvópatak barlangja 1. A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patak vize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabban kerül ismét a felszinre. Ez nem sikerült - A gps a nagy sziklafal tövében össze-vissza mutatott.
Szolcsvai-búvópatak barlangja 2. 10.2 km-re. Persze akkor nem volt kolostor, nem volt aszfaltos út, sőt út se nagyon. Talán a csihány védi? - Nekem is kedvencz likam a Szolcsvai búvópatak, itt kezdődőtt a barlangász "karrierem" :-) és egyszer a végéig is eljutottunk. (itt geodobozt is lehet keresni)
La Rogoaze forrás. Szilas-patak rezerváció. 10.6 km-re. Egy darabig a patakot követjük, majd az út kitér a meder mellől és meredeken halad az erdőben.
Panoráma-kő. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.
Torockószentgyörgy. A falutól nem messze található a torockószentgyörgyi vár. Macerás - Már a várnyeregből lefelé nehézkes, de aztán nagyon bozótós, benőtt, dzsuvás a hely.
A Thoroczkay család vára. 12 km-re. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. Holdvilág - A telehold világított már, amikor a vár alá érkeztünk.
Mezőségi bánya. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat.
Járabányai mosógép. :)

Podságai-szoros románul - in limba romana: Cheile Posegii

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Podságai-szoros adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Podságai-szoros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  ökör kéménye-sziklakürtő
  ökör kéménye-sziklakürtő
  Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja.
  Bélavár Panoráma
  Bélavár Panoráma 4 km-re
  RH1736 Bélavár Panoráma

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.