Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Komárnyik-bauxitbánya - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Komárnyik-bauxitbánya

Komárnyik-bauxitbánya | Hol van ez a hely?

Fégyér falutól a Fundatura Ponorului tanyavilág felé tartva, körülbelül az út felénél található az egykori, felhagyott Komárnyik-bauxitbánya...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Újra a természet az úr. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Komárnyik-bauxitbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Komárnyik-bauxitbánya! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Komárnyik-bauxitbánya közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 1.7 km-re levő látnivalókkal: Sura Mare barlang - Kudzsiri-havasok (60 kép).
14714704711100
14714732531961
14714732551102
14714732611963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Komárnyik-bauxitbánya közelében?
Fetele Albe szentély. Ez egy dák település és hasonlóan a többi feltárt erődítéshez itt is megfigyelhető a mészkő tömbökből épült falazási technika a murus Dacicus. (látnivaló és geodoboz)
Banica-szoros. A körülbelül 250 m hosszú Banica-szoros a Merisori-hágó közelében található, nem messze a Boli-barlangtól. Jobb későn, mint soha - Több alkalommal jártam már a Banica-szorosban, ezúttal kimondottan a geodobozt megkeresni. (látnivaló és geodoboz)
Boli-barlang 1. Itt halad át a Hunyad megye két részét összekötő vasútvonal, mely 66 kanyarral és 8 alagúttal rendelkezik. Eső után - A magas vízállás miatt a barlangba nem lehetett bemenni.
(érdekes hely geoládával) Római híd. A romokat könnyű megtalálni, Hátszeg felől érkezve a helység előtt levő híd előtt le kell hajtani a főútról. (látnivaló és geodoboz)
Kendeffy-toronyrom. Hátszegváralján, a vasutállomás melletti dombon áll a Kendeffy-toronyrom. Nincs már Alin - Alin felirat már nincs, csak sok kék paca.
Erődítmény. 1850-ben lakosságának háromnegyede magyar volt, mára azonban teljesen elrománosodott. A doboz jól van - A doboz megvan, igaz 6 éve nem nyúltak hozzá.
ősök trónja. Református templom. Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették. 3 dobozka - Őraljaboldogfalva református templománál 3 dobozt találtam egymás mellett.
Pestere védbarlang. Pestere egykor erődített barlangját Parospestere határában kereshetjük fel.

Komárnyik-bauxitbánya románul - in limba romana: Mina de bauxita Comarnic

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Komárnyik-bauxitbánya adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Komárnyik-bauxitbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  A víznyelő felett
  A víznyelő felett
  Románia egyik legfestőibb helye, egyik legszebb tanyavilága, a fotósok paradicsoma, a Fundatura Ponorului nevű falu.
  A mennyország kapuja
  A mennyország kapuja
  Fégyér faluból indulva, egy körülbelül 11 km hosszú kavicsos úton juthatunk el Románia egyik legfestőibb helyére.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.