Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Levendula - Krassóvár - Turisztikai látnivalók
 


Levendula - Krassóvár turisztikai látnivalói

Levendula - Krassóvár..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Levendula Krassóvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22814 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Krassóvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Levendula!

A legközelebbi település Nermed, 1,48 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Levendula Krassóvár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található. Vonat. A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt. Resitza. Utban a Néra völgye felé meglátogattuk a resicai mozdonymúzeumot. Mozdonyok közt. Jó pár kilométer után tűző napsütés alatt érkeztem meg Resicabányára, és már nagyon szerettem volna tudni, hogy hol lesz a szállásom, de azért jó volt végignézni minden egyes mozdonyt, latolgatni teljesítményét, elképzelni, hogy kik tervezték, és építették meg, milyen körülmények között, és hol végezte munkáját.
A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van.
Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
Itt feltétlenül érdemes megállnunk és egy kicsit körülnéznünk. Stájerok. A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül.
A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben - lévén, hogy kerékpárról nézve más a világ mint autóból.
Kákófalva és a tőle délre fekvő Gerőc (Greoni) falu között, a Krassó folyó felett, egy háromlyukú kőhíd maradványait láthatjuk.
Kákófalva nyugati szélén, a Templom-domb (Dealul Cuca) tetején egy magányos, lepusztult torony hívja fel magára a figyelmet.
Bigér. Az igazat megvallva valami másra számítottam. Hadd okoskodjak egy picit. István bejegyzésének címében feltett kérdés válaszírásra késztetett, és mivel valahol meg tudom érteni a többi turistát, ezért hadd okoskodjak egy picit :-)Szerintem jogos a kérdés, hogy hol is van a vízesés. Szép. Szép a vízesés, de gondolom még szebb amikor nincs ilyen szárazság. A Beusnica-vízesés az Anina-hegység egyik leglenyűgözőbb vízesése. Tufa. Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban. Itt sem sikerült. Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni.
Ali baba. Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével. Bánság. Pontosabb leirás nélkül nem sikerült megtalálni. Dübörgő víz. Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük. Bánság. A BEAC Bánsági túráján egyetlen találatunk. A Teregova falutól északra található szoros mellett, Örményesnél is szép, vadregényes, epigenetikus szurdokvölgy alakult ki.
Először egy 1788-as katonai térkép tüntette föl, Szentháromság sziklája néven. Majdnem drive-in rejtés. A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre. Az újrarejtett ládát találtátok meg. Hát, ez volt a .
A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. Ferenc Jóska. Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
A Néra alagútjai közelébe, a Bég hídjáig kocsival is el lehet jutni, majd egy rövid séta következik a látványos sziklába vájt átjárókig. Alagutak. Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé. Érdekes hely. Szászkáról gyalogosan a Néra mentén vagy kocsival Potokon keresztül (aszfaltos úton) lehet a Bég és a Néra találkozásához jutni. Megtalálást segítő szöveges információ. Úgy néz ki nem olvastátok el a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt.
A Temesvár - Karánsebes - Orsova vasútvonal, mely eredetileg az Orientbahn elnevezést kapta, 1875 és 1879 között épült.
Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.
Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. Római. Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam.
A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
V@lybra_1. Miután leparkoltunk megkerültük a tavat. Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. V@lybra_2. A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is. Havas hegyek alatt. Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz.
Vízimalmok - Ógerlistye. Folyamatosan zuhogó esőben. Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam.
Több helyen is meg lehet közelíteni, Obrézsa egyik mellékutcája is keresztezi a sínpárt. Sínek. Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár.
A térképen egy eldőlt, egyenlő szárú háromszögre hasonlít, melyet nyugaton a Temes völgye választ el a Szemeniktől, északon a Bisztra a Ruszka-havastól, délen a Hideg patak a Godjántól és a Csernai-havasoktól, keleten a Sesz és a Nagy patakok a Retyezáttól. V@lybra_3. A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
Nagy-Szviniecsa-csúcs, románul Svinecea (Sviniecea) Mare.
Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.
A 30 m magas vízesés román neve Buraul Mare.
A Szárkő név az ómagyar "szár" szóból ered, kopaszkövet jelent.
Szauna. Tényleg nagyon profi a hely. Az olane szó félhenger formájú tetőcserepet jelent.
Félkész ládaoldalak. Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki. Hűsülő. Talán lehetne egy kicsit célratöröbb a segítség, mert ez így GPS-nélkül elég tág. Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás. Még müködik. Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is. Megvan. E Bánság. Az állomást nem hiába tartják a Monarchia legszebb vasutállomásának.
Szép hely csak kicsit száraz ;-). Voltunk a vízesésnél vagy is a GPS szerint. Félkész állapotban levő ládaoldal. Ez most még csak egy félkész állapot. A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
Ezen a helyen a mészkövek a völgy beszűkülését eredményezték.
A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található.
Zagyhíd Osztrovó és Ómoldova között, amely nem vezet sehova, de egyébként sem híd.
Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
A Duna túloldalán levő Galambóc várával szemben található.
Gépelési hiba. Javítottam. Miért GR3418 a kódja?. M A Babakáj-szikla egy Dunában található sziklaszirt, Lászlóvára település mellett, mely 7 méterrel emelkedik ki a vízből.
A bejárat előtt egy iható vizű forrás van.
A Gorj megyei Pádes községhez tartozó Cserna-falu területén található. Nem volt a helyén?. Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé.
Kis-Lépcső-csúcs, románul Varful Scarita.
Macska-nyereg, románul Saua Matului.
Az egykori Krassó–Szörény vármegyében, Berszászka falu szomszédságában, Drenkova település keleeti szélén a Duna partján, a Suva Recska-patak torkolatánál állt valaha Drankó vára. Vár a Dunában. A vár a jelzőtábla szerint 100 m-re van, csakhogy 90 m az a Duna vizében.
A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre.
Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei.
Ide kocsival is el lehet jutni, Herkulesfürdőtől 43 km-re van, ebből körülbelül 17 km poros, köves út. Szomorú helyzet. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez az egész így alakult. valasz. Reszemrol:* felhsznalonev - marad* rejtesek maradnak - mar irtam "En nem fogom megsemmisiteni az ide feltett infoimat, kepeimet, ladaimat mint ahogy Te tetted a . Semmi gond. M
Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.

Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Levendula adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Krassóvár térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Krassóvár környékére? Tetszett a Levendula? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.