Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Erodtemplom Szaszmuzsna
Evangelikus templom Riomfalva
Salfalvi szakadek
Berethalom

Hozzászólások


Evangélikus erődtemplom - Szászalmád

Evangélikus erődtemplom - Szászalmád


1356-ban említik először az oklevelek Almasium néven. 1417-ben villa Alma, 1453-ban Alma a neve. 1453-ban plébániatemploma van, plébánosa László. Temploma a XIV. század elején épült. Egyhajós torony nélküli gótikus templom.

A szélesebb hajóhoz az apszis szentélynégyszöggel kapcsolódik, s a többszög három oldalával záródik. A szentélyt keresztboltozat, a hajót csillagháló boltozat fedte, ezt azonban 1845-ben a szentélynél sík mennyezettel váltották fel, a hajónál pedig 1804-ben barokkos boltozatot alkalmaztak. A szentély ablakai keskeny csúcsívesek. Diadalíve...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom - Szászalmád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc