Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kürpöd

Kürpöd


1332-ben említik először oklevélben Kyrchperch néven. 1372-ben Kirchpert, 1488-ban Kyrprig, 1508-ban Kyrprich a neve.

1332-ben plébániatemploma van, papja, János a pápai tizedjegyzék szerint 4 évre 3 lotót fizet régi banálisokban. Ekkor feltűnő neve is templomáról tanúskodik. 1373-ban János a plébános. A templom sokkal régibb, mert Kürpöd az 1200 előtti Szeben vidéki települések közé tartozik. A Mária tiszteletére szentelt templom korát stíluselemei...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A kürpödi erődített templom
A kürpödi erődített templom
Oldalsó bejárat
Oldalsó bejárat
Óratorony
Óratorony
A templom tornya
A templom tornya
Lépcsős feljáró
Lépcsős feljáró
Omladozó falak
Omladozó falak
Torony
Torony

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kürpöd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Evangelikus erodtemplom Szentagota
 • Lesses vara
 • Cisztercita apatsag Kerc
 • Kerci apatsag
 • Holcmany

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Megvan

  Itt sem lehetett bejutni a templomba...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc