Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Hagyomanyos furdo Tunderkert
Medvebarlang Borszek
Kossuth forras Borszek
Mofetta Borszek

Hozzászólások
A Tündérkerttől délre...
Bánya...
Évszám...


Mészkőbánya - Borszék

Mészkőbánya - Borszék


A borszéki mésztufát 1819-ben kezdték el kitermelni. Ezt a követ házépítésekhez és országutak építéséhez is felhasználták. Mivel könnyen faragható, épületburkoló díszkőként is alkalmazták. Bukaresti, csíkszeredai épületeket borítottak be vele, de vitték exportra is.

Borszéken összesen három bánya működött. Az egyik a Tündérkerttől délre található, a második a Medvebarlangtól délkeletre, a harmadik pedig az Ősforrás és a Pierre Curie-forrás között. A borvízforrások hidrogeológiai védelme érdekében, felhagytak a kitermeléssel, mindhárom bányát bezárták 2004-ben....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Mészkőbánya Borszék rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc