Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bölényrezervátum - Bodzavám

Bölényrezervátum - Bodzavám


Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. A kezdeményezés Brassó megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet, de a közeljövőben szabadon engedik az egykor őshonos állatokat. A végső cél, hogy a szabadban élhessenek, igaz ellenőrzött körülmények között.

Bölényrezervátum Bodzavámon A kezdeményezés első lépéseként Olaszországból, Ausztriából és svájci állatkertekből szállították a bölényeket a bodzavámi Bölények Völgye elnevezésű rezervátumba. Érkezésükkor már volt nevük, de a helybéli állatgondozók nem tudták kiejteni az idegen hangzású neveket, így átkeresztelték...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Bölények
Bölények
Bölény
Bölény
Bölényrezervátum
Bölényrezervátum
Pihenőhelyek
Pihenőhelyek
Figyelem
Figyelem
Elektromos kerítés
Elektromos kerítés
Bölények 1
Bölények 1
Bölények 2
Bölények 2
Bölények 3
Bölények 3
Bölények 4
Bölények 4
Bölények 5
Bölények 5
A kerítésen kivül
A kerítésen kivül

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bölényrezervátum Bodzavám rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Erod Bodzavam
 • Kalvaria domb Bodzavam
 • Rakodo forrasok ujratoltve
 • Rakodo forrasok
 • Kis Uvolto patak vizesese

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Napozó bölények

  Hiába vártam, a nagy lomha bölények semerre sem mozdultak, csak süttették magukat az őszi Nappal...
 • Bölényrezervátum Bodzavámon

  ...
 • Állatkert?

  Végigtapogattuk a rejtek-hintát, de semmi sehol...
 • Ott voltam

  Ott voltam a rejtesnel...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc