Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Honvédsírok az Úz völgyében

Honvédsírok az Úz völgyében


Az Úz-völgyi emlékhelyen augusztus 26-án, az Aklos- és Magyarós-tető alatti völgyben emlékeznek arra a napra, amikor tizenéves leventekatonák átestek a tűzkeresztségen. Az I. és II. világháborúban is heves harcok voltak.

A temetőjében 1917-ben a munkácsi gyalogezred által emelt kápolna állt, a II. világháborús emlékművet pedig 1994-ben állították. A járhatatlantól csak egy vékony hajszál választja el az utat Csíkszentmárton felől. Bákó megye felől jobb az út. Úzvölgye vagy Úzvölgyi-telep település a Rugát tetőn (1100 m) át közelíthető...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Vándor emlékezz...
Vándor emlékezz...
II. vh. emlékmű
II. vh. emlékmű
Uz völgye
Uz völgye
Keresztek
Keresztek
Névtelenül...
Névtelenül...
Emléktábla
Emléktábla
Emlékmű
Emlékmű
Keresztek
Keresztek
Na, ott rothadjon meg!!!
Na, ott rothadjon meg!!!
Kereszt
Kereszt
Temetőkapu
Temetőkapu
Laktanyák
Laktanyák

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Honvédsírok az Úz völgyében rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kapolna az Uz volgyeben
 • Saj havasa
 • Naszaly vizeses
 • Farok Orra alatti forras
 • Katonai bunkerek Keresztes hegyese

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Háborúk szele

  Részt vettünk a megemlékezésen...
 • A honvéd síroknál

  Többször jártunk itt, mindkét oldalról, de most dobozt is kereshettünk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc