Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Honvédsírok az Úz völgyében

Honvédsírok az Úz völgyében


Az Úz-völgyi emlékhelyen augusztus 26-án, az Aklos- és Magyarós-tető alatti völgyben emlékeznek arra a napra, amikor tizenéves leventekatonák átestek a tűzkeresztségen. Az I. és II. világháborúban is heves harcok voltak.

A temetőjében 1917-ben a munkácsi gyalogezred által emelt kápolna állt, a II. világháborús emlékművet pedig 1994-ben állították. A járhatatlantól csak egy vékony hajszál választja el az utat Csíkszentmárton felől. Bákó megye felől jobb az út.

Úzvölgye vagy Úzvölgyi-telep település a Rugát tetőn (1100 m) át közelíthető...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Honvédsírok az Úz völgyében rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kapolna az Uz volgyeben
Saj havasa
Naszaly vizeses
Farok Orra alatti forras

Hozzászólások
Pixel
Háborúk szele ...
A honvéd síroknál...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc