Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus templom - Riomfalva

Evangélikus templom - Riomfalva


A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi. Stíluselemei alapján a templom eredetét az előző századra kell tenni, sőt a XIII. században is lehetett elődje, mivel a szász telepítés ekkor már megtörtént ezen a tájon.

1283-ban jelentkezik először oklevélben villa Rihini néven  1359-ben villa Richini, 1492-ben Rychenfalwa, 1532-ben Rychesdorf  formában fordul elő. 1383-ban már van temploma, melynek papja Henrik. 1453-ból plébánosa is ismeretes: Christianus. Temploma háromhajós bazilika. A mellékhajók szentélyeit elfalazták: a délit kápolnának, az északit...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Evangélikus templom Riomfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Berethalom
Evangelikus erodtemplom Szaszalmad
Erodtemplom Szaszmuzsna
Nagykapus

Hozzászólások
Pixel
Beszöktünk...
Télvégi túra 5...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc