Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Nyomáti sírkövek

Nyomáti sírkövek


A kígyót gazdag jelképi tartalma alkalmassá teszi arra, hogy helyet találjon a sírkövek ábrázolásai között. A legszebb ilyen sírkövek, amelyeken két egymással szembe hajló kígyó domborműves faragása látható, a nyomáti temetőben vannak.

A jelképek, szimbolikus ábrák világában kiemelkedő szerepe van a kígyónak. Egyszerre számít a gonoszság és a halál megtestesítőjének, és jelképezi az újjászületést és az örök életet. A kígyó az orvoslás és a tudás szimbóluma is. Csigavonalba tekeredett formája női szimbólum, és az élet forrását jelképezi. Önmaga farkába...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Régi sírkő 1
Régi sírkő 1
Régi sírkő 2
Régi sírkő 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Nyomáti sírkövek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Nyomati templom
 • Unitarius templom Nyaradszentlaszlo
 • A reformatus templomkert tujabokrai Backamadaras
 • Szekelybosi panorama
 • Reformatus templom Backamadaras

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kígyók

  Érdekes a sírfelirat, manapság már csak adatokat írnak fel a csilivili márványra, és mindent körbebetonoznak...
 • Megkövült kígyók

  A két kígyó meg volt kövülve, úgyhogy bátran vettem elő a dobozt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc