Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kripta a ferences kolostortemplom alatt - Mikháza

Kripta a ferences kolostortemplom alatt - Mikháza


A mikházai ferences kolostortemplom alatti, a főhajó és a szentély alatt húzódó kripta egyháziak és híres világiak, erdélyi nemes családok tagjainak nyughelye. A templomban mintegy tucatnyi feliratos és helyenként faragott díszű sírtábla jelöli a kripta kamráiba temetett neves személyek sírjait. A templom oszlopain, márványba vésve, olvashatók a jeles családok sírfeliratai: 1737-ből, 1724-ből, 1725-ből, 1721-ből, 1732-ből és 1836-ból.

Mikháza

Mikháza Marosvásárhelytől 26 km-re északkeletre, a Nyárád (folyó) bal partján fekszik. A Felső-Nyárádmenti "Szentföld" központja, legjelentősebb egyházi helye. Itt épült fel az erdélyi Ferences Rendtartomány Csíksomlyó utáni második legnagyobb konventje. Közigazgatásilag Nyárádremetéhez...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Kripta a ferences kolostortemplom alatt Mikháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Katolikus templom es Ferences kolostor Mikhaza
Falu harangja Mikhaza
Keresztelo Szent Janos fakapolna Mikhaza
Kilatas Demenyhaza mellol

Hozzászólások
Pixel
Nem zár jól a doboz...
Geodoboz a kripta bejáratánál...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc