Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tészla-tisztás

Tészla-tisztás


A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé. A Tészlának főleg az alsó részét mészkő alkotja. Tetejét erdő borítja.

“A Teszla kopár mészkő-halmazával, a képzelhető legszebb hullámvonalokba mint márvány piramis merészen lövell fel oly magasra, hogy a futó felhők gyakran fennakadnak tetején, s a merész röptű királysas is alig meri tetőormáig kiterjeszteni terjes röpköreit. Mindez – mi önmagában is eléggé elragadó képet nyujt –...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tészla 2
Tészla 2
Tészla 3
Tészla 3
Csukás a Tészla-tisztásról nézve
Csukás a Tészla-tisztásról nézve
A Tészla csipkéi
A Tészla csipkéi

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tészla-tisztás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Duduj-ko
  • Teszla-nyereg
  • Csukas csucs
  • Az ordog keze-szikla
  • Nicolae Ioan forras

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc