Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


A sárkány gerince meddőhányó - Hargitafürdő

A sárkány gerince meddőhányó - Hargitafürdő


A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó. A felgyűlt salak itt egy szakadékot és egy gerincformát alakított ki. Ez utóbbi miatt neveztem el a helyet, A sárkány gerincének.

Vele párhuzamosan rohan alá egy sebes patak vize, látványos, fehér tajtékos zuhatagsort képezve a vörösesbarna patakágyon. Tegyük hozzá a sárgásbarna salakot és az örökzöld fenyőfákat, és máris megvan a kiváló fotótéma. A környék patakmedreit ellepi a piritben dús iszap és az oxidációból származó rozsda. A zagy...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Zuhatagsor a patakon
Zuhatagsor a patakon
Sárga salak két vízeséssel
Sárga salak két vízeséssel
Fehér tajték vörösesbarna patakágyon
Fehér tajték vörösesbarna patakágyon
Teraszos vízesés
Teraszos vízesés
Kő és fű között
Kő és fű között
Ez vajon mi?
Ez vajon mi?

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a A sárkány gerince meddőhányó Hargitafürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc