Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Disznajo
Magyaro
Holtmaros
Disznajoi kockasliliom

Hozzászólások
Ezt nem lehet elsietni...
Kíváncsiskodók...


Turulmadaras emlékmű - Disznajó

Turulmadaras emlékmű - Disznajó


Középkori XIV. vagy XV. századi temploma ma is áll. Egyesek szerint 1562-ben épülhetett, ami a gótikus kori átépítés idejét jelezheti. Középkori emléke a szentségfülke és az 1888. évi javításkor a vakolat alól felszínre került falfestmény-töredék.

1319-ben Zaszgyznoyo et Gyznoyo. Előbbi Alsórépára vonatkozik, 1381-ben Zazsysnoyou néven jelentkezik az okiratokban. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Kuczmann a pápai tizedjegyék szerint 7 régi banálist fizet, majd ismét 3 régi banálist, 1333-ban 1 garast. A templomot 1888-ban bővítették. Ekkor új tornyot is kapott. Az új torony alapjainak...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Turulmadaras emlékmű - Disznajó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc