Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Turulmadaras emlékmű - Disznajó

Turulmadaras emlékmű - Disznajó


Középkori XIV. vagy XV. századi temploma ma is áll. Egyesek szerint 1562-ben épülhetett, ami a gótikus kori átépítés idejét jelezheti. Középkori emléke a szentségfülke és az 1888. évi javításkor a vakolat alól felszínre került falfestmény-töredék.

1319-ben Zaszgyznoyo et Gyznoyo. Előbbi Alsórépára vonatkozik, 1381-ben Zazsysnoyou néven jelentkezik az okiratokban. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Kuczmann a pápai tizedjegyék szerint 7 régi banálist fizet, majd ismét 3 régi banálist, 1333-ban 1 garast. A templomot 1888-ban bővítették. Ekkor új tornyot is kapott. Az új torony alapjainak...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Turul
Turul
Az első két bejegyzés
Az első két bejegyzés

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Turulmadaras emlékmű Disznajó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Disznajo
 • Magyaro
 • Holtmaros
 • Disznajoi kockasliliom
 • Kemeny csalad varparkja

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Ezt nem lehet elsietni

  Kicsivel sötétedés előtt érkeztem Disznajóra, leparkoltam az emlékmű melletti utcában...
 • Kíváncsiskodók

  Kíváncsiskodókból itt sincs hiány, mivel a rejtekhely egy olyan helyen van, ahova jól oda lehet látni...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc