Zajkány - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Zeicani Sarmizegetusa - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Zajkány

Zajkány falu közelében, egy domboldalon volt Hunyadi János-emlékművének maradványa. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Zajkány rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
45185 Kondorkeselyű menedékhely. Kondorkeselyű-menedékhely, románul Refugiul Condor. 46569 Lolája-tó. Lolája-tó, románul Lacul Lolaii. 47376 Csurila-nyereg. Csurila-nyereg, románul Saua Ciurila. 47979 Észak-Lolája-csúcs. 48466 Prelucsel-csúcs. Prelucsel (Prelucel)-csúcs. 48654 Sztenisóra-vízesés. Sztenisóra-vízesés, románul Cascada Stanisoara. 48755 Lolája-vízesés. A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. (rejtekhely geodobozzal) 49066 Dél-Lolája-csúcs. 49248 Retyezát-tengerszem. Retyezát-tengerszem, románul Lacul Stevia. 49747 Lolája-nyereg. Lolája-nyereg, románul Saua Lolaia. 50833 Retyezát-csúcs. 51615 Pietrele-vízesés. A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használt megközelítését ajánljuk. (rejtekhely geodobozzal) 52403 Nárciszrét. 52805 Arágyes-tavak. Arágyes-tavak, románul Taurile Radesului, Lacul Rades. 52972 Kis-Zenóga-tó. Kis-Zenóga-tó, románul Zenoaga Mica. 53697 Nopcsa kastély. Nopcsa kastély.

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hunyadi-emlékmű 0.19 km-re. A volt emlékmű felirata: Hunyadi János tizenötezer vitézével, az 1442-iki szeptember 6-án e szorosban verte szét Sehabeddin beglerbégnek Erdélybe nyomuló nyolcvanezer főnyi hadseregét.
Határvédő sáncok 4.37 km-re. A délről a Szárkő-hegység, északról a Ruszka-havasok által határolt, 699 m magasságban fekvő szoros az őskortól kezdve fontos átkelőhely volt a Temesköz és a Hátszegi-medence között.
Mocsár 7.9 km-re. RH2199 Mocsár Nagypestény
Brazovay-kastély 8.84 km-re. A Brazovay-kastély két saroktornyos kúria, nagyon leromlott állapotban.
Görögkeleti templom
A Ruszka-havasok Sztrigy hegysorában, a Hátszegi-medence nyugati szélén, a Demsusi-patak mellett fekszik Demsus (Demsdorf) falu.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.