Szörcse - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Surcea Zabala - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Szörcse

Lakói a középkorban tiszta katolikusok, a reformáció után pedig reformátusok. A XVIII. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szörcse rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18218 Fortyogófürdő. Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt. 20049 Katolikus templom. A falu helyén már a 12. 20244 Székelybánja vára 2. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. 20266 Székelybánja vára 1. Lécfalvától délre, másfél km-re fekszik Várhegy település, melynek keleti szélén van a környező árterület fölé emelkedő, kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. 20975 Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok. 21299 SZNM 6 Dálnok. Székelyek Nagy Kincskeresése. 22074 Lovak szobra. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. 23773 Harangláb Hatolyka. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban is fürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván. 23939 Hatolykai temető. Hatolyka temetőjének egyik érdekessége, egy sírhant, melynek -viselője- 1827-1951 közötti időszakban élt. 24049 Márton Áron szobor. 24508 Geometrikus kompozició. Geometrikus kompozició, Gazdáné Olosz Ella. 24514 Kádár László emlékplakett. Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály. 24737 Kőrösi Csoma Sándor mellszobra. 24919 Négy ház. Egykori nemesi kúria mellett, melyet most épp felújítanak, Imecsfalva és Zabola között. 25051 Ignácz Rózsa mellszobra. Ignácz Rózsa mellszobra, Vargha Mihály 2007.

Néhány székely szó jelentése:
Kukuk virág = Berki-szellőrózsa. Kukuri = Teknővakarékból készült és sütött köralakú sütemény. Kuncog = A vízibéka hangja. Kurtafarkú kigyó = Keresztes vipera, melynek a farka rövid. Kürti = Női téli flánelblúz. Kürtő = Kályhacső.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Halastó
A Szörcse falu melletti, Feketeügy holtágán kialakított tórendszer jobb sorsot érdemelne.
Református templom 3.99 km-re. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben.
Barabás Miklós szobra
Kézdimárkosfalva egyik híres szülöttje Barabás Miklós festőművész, aki 1810-ben látta meg a napvilágot, szegény család sokadik gyermekeként.
Református templom
1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok.
Középkori temető Zabola határában
Zabola Kovásznától 7 km-re található északra.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.