Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Ferencfalva tava - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Ferencfalva tava turisztikai látnivalói

Ferencfalva tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Ferencfalva tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Ferencfalva tava!

A legközelebbi település Ferencfalva, 1,7 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Ferencfalva tava közelében?
- Beganyiresd tava 4,2 km-re.
- Néra-forrás 5,4 km-re.
- Popovác-barlang 8,7 km-re.
- Kemenceszék tava 10,8 km-re. A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van.
- Levendula Krassóvár 13,2 km-re.
- Mozdonymúzeum Resicabánya 16,1 km-re. A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található. Vonat - A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt. (különleges hely geodobozzal)
- Őslénytani lelőhely Apádia 19,8 km-re.
- Örményesi-szoros Örményes 21,4 km-re. A Temes-folyó két szakaszon is bevágta magát a Szemenik-hegység kemény, kristályos kőzetébe.
- Római katolikus templom Stájerlakanina 21,7 km-re. Ha a Ménes völgyéből Resicabánya fele vesszük utunkat, egy nagyon érdekes városon haladunk át, ahol feltétlenül érdemes megállnunk és egy kicsit körülnéznünk. Stájerok - A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül. (különleges hely geodobozzal)
- Szentháromság sziklája 21,8 km-re. Először egy 1788-as katonai térkép tüntette föl, Szentháromság sziklája néven. Majdnem drive-in rejtés - A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Teregova-szoros Örményes 22,1 km-re. A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
- Római kasztrum Teregova 22,7 km-re. A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
- Bizarr-vízesés Ménes-völgy 23,3 km-re. A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben - lévén, hogy kerékpárról nézve más a világ mint autóból, mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Bigar-vízesés Szemenik-hegység 23,7 km-re. Bigér - Az igazat megvallva valami másra számítottam.
- Ad Orientem-alagút Teregova 24,2 km-re. A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
- Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő 24,2 km-re. A Constantin Gruescu ásványmúzeum Vaskő községben, a Völgy-(Vale) utca 113 szám alatt található, a gyűjtő házában.
- Danila-domb Vaskő 24,5 km-re. A Danila-domb Vaskő községtől délnyugatra található, a Danila tisztásaként ismert márványfennsík fölé emelkedik.
- Porta Orientalis-hágó Domásnya 25,8 km-re. A Porta Orientalis-hágó a vízválasztón helyezkedik el, Domásnya falutól északra.
- Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes 26,9 km-re. Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. Ferenc Jóska - Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
- Vízimalmok Kismiháld 27 km-re. Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében, Orsovától 46 km-re észak–északnyugatra, a Szörényi-Érchegység egyik patakvölgyében fekszik.
- Szervesdi nárciszrét 28,6 km-re.
- Kis-tó Oravicabánya 30,2 km-re.
- Szervesd tava 30,2 km-re. V@lybra_1 - Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
- Krajova-szoros Kiskirálymező 30,4 km-re. A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
- Tibiscum római municípium 31,1 km-re. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. Római - Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam.
- Őslénytani lelőhely Kiskirálymező 31,9 km-re. Kiskirálymező őslénytani lelőhelye Bélajablánc község területén található, védelem alatt álló terület.
- Sebestorony 32,5 km-re. A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község. V@lybra_2 - A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
- Török-híd Kákófalva 34,5 km-re. Elődjét a törökök építették a 17-dik században.
- Beusnica-vízesés 35,3 km-re. A Beusnica-vízesés az Anina-hegység egyik leglenyűgözőbb vízesése. Tufa - Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban.
- Torony a Templom-dombon Kákófalva 35,7 km-re. A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa.
- Bég Szeme-tó 35,8 km-re. Ali baba - Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével.
- Mocsáros-vízesés 36,4 km-re.
- Szerelem-alagút Obrézsa 36,5 km-re. Több helyen is meg lehet közelíteni, Obrézsa egyik mellékutcája is keresztezi a sínpárt. Sínek - Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár.
- La Vaioaga-vízesés 38,7 km-re. Dübörgő víz - Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük.
- Kis-havas Szárkő 38,7 km-re. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok nyugati részén található. V@lybra_3 - A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
- Vízimalmok Ógerlistye 39,2 km-re. Vízimalmok - Ógerlistye. Folyamatosan zuhogó esőben - Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam.
- Római erődítmény Mehádia 40 km-re.
- Szárkő-hegység 40,6 km-re. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok ÉNY-i részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén.
- Néra alagútjai 40,7 km-re. A Néra alagútjai közelébe, a Bég hídjáig kocsival is el lehet jutni, majd egy rövid séta következik a látványos sziklába vájt átjárókig. Alagutak - Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé.
- Fekete-szakadék Mehádia 42 km-re.
- Miháld vár Mehádia 43,1 km-re. A településtől északkeletre áll az egykori Miháld várának romja, a 15 m magas lakótorony maradványa, a feltárások alapján a XIV-dik században épült.
- Olán-csúcs Godján-hegység 44,2 km-re. Az olane szó félhenger formájú tetőcserepet jelent.
- Scarisoara temploma 46 km-re.
- Falétra Scarisoara felé 46,6 km-re.
- Robbantott-szikla 46,9 km-re. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében.
- Rablóvár Zsidóvár 46,9 km-re.
- Nagy-Szviniecsa-csúcs Almás-hegység 47 km-re. Nagy-Szviniecsa-csúcs, románul Svinecea (Sviniecea) Mare.
- Kis-Tucsila-csúcs Godján-hegység 47,1 km-re. Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
- Gőzölgő-barlang Herkulesfürdő 47,1 km-re. Szauna - Tényleg nagyon profi a hely.
- Rablóbarlang Herkulesfürdő 47,4 km-re. Félkész ládaoldalak - Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki.
- Tucsila-csúcs Godján-hegység 47,6 km-re. Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
- Rosec-vízesés 47,6 km-re. Szép hely csak kicsit száraz ;-) - Voltunk a vízesésnél vagy is a GPS szerint.
- Tucsila-nyereg Godján-hegység 47,8 km-re. Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
- Vasútállomás Herkulesfürdő 48,2 km-re. Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás. Még müködik - Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is.
- Fehér kereszt 48,4 km-re. Félkész állapotban levő ládaoldal - Ez most még csak egy félkész állapot.
- Rejtett sziklakapu 48,4 km-re.
- Serban barlangja 48,6 km-re.
- Godján-csúcs Godján-hegység 48,9 km-re.
- Ramnuta Mare vízesései 49,3 km-re. Gépelési hiba - Javítottam.
- Páfrányos-szoros Herkulesfürdő 49,4 km-re. A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
- Kis-Domogléd-csúcs 49,6 km-re.
- Nagy-Domogléd-csúcs 50,2 km-re.
- Bánsági Szfinx 50,6 km-re. A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található.
- Ciucevele védett terület 50,7 km-re. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el. Nem volt a helyén? - Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé.
- Moraru-csúcs Godján-hegység 51,3 km-re.
- Kis-Lépcső-csúcs Godján-hegység 51,4 km-re. Kis-Lépcső-csúcs, románul Varful Scarita.
- Gugu-csúcs Godján-hegység 51,4 km-re.
- Mezősomlyó 51,5 km-re.
- Macska-nyereg Godján-hegység 52 km-re. Macska-nyereg, románul Saua Matului.
- Branu-nyereg Godján-hegység 52,8 km-re.
- Szkerisóra köve-csúcs Godján-hegység 53 km-re. Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei.
- Corcoaia-szoros Cserna völgye 53,2 km-re. A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója. Szomorú helyzet - Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez az egész így alakult.
- Vashíd Lugos 53,2 km-re.
- Branu-csúcs Godján-hegység 53,3 km-re.
- Szkerisóra-tó Godján-hegység 54,6 km-re. Szkerisóra-tó, románul Lacul Scarisoara.
- Minibusz-szálló Ruszka-havas 55,1 km-re.
- Mikusa-csúcs Godján-hegység 55,2 km-re. Mikusa-csúcs, románul Varful Micusa.
- Dákfej-szikla Bégalankás 55,3 km-re.
- Sirály-tó Lugos 56,6 km-re.
- Nickyfalva tava 56,6 km-re.
- Vízesés Német-völgy 57 km-re. A 30 m magas vízesés román neve Buraul Mare.
- Galbena-csúcs Godján-hegység 58,1 km-re.
- Buziásfürdő 58,2 km-re. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
- Római márványbánya Bukova 58,4 km-re. Az itt kitermelt kristályos mészkő fehér, enyhén kékes színű, egy kevés grafittartalom miatt néhol fekete foltokkal.
- Rudina-tisztás Almás-hegység 59,4 km-re.
- Transzlunkány kanyargós hegyi út Bégalankás 60,3 km-re. A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre.
- Határvédő sáncok Zajkány 60,3 km-re. Az akkor Tapae nevű szoros közelében 89-ben és 101-ben is nagy csatát vívtak a római légiók és a dákok.
- Paltina-csúcs Godján-hegység 60,9 km-re.
- Zlata-csúcs Retyezát-hegység 61,1 km-re.
- Temesberény tava 61,4 km-re.
- Galadna 61,8 km-re.
- Szurdok-tó Ferde 61,8 km-re.

Ferencfalva tava románul - in limba romana: Lacul Valiug-Gozna


Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Ferencfalva tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Ferencfalva tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.