Ferencfalva tava - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Valiug - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Krassó-Szörény megye

Ferencfalva tava

Ferencfalva tava Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ferencfalva tava rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
73052 Bizarr-vízesés. A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben. 74553 Bigar-vízesés. 76057 Constantin Gruescu ásványgyűjtemény. A Constantin Gruescu ásványmúzeum Vaskő községben, a Völgy-(Vale) utca 113 szám alatt található, a gyűjtő házában. 76792 Danila-domb. A Danila-domb Vaskő községtől délnyugatra található, a Danila tisztásaként ismert márványfennsík fölé emelkedik. 84501 Ferenc József szobrának talapzata. Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. 84636 Vízimalmok. Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében. 89911 Szervesdi nárciszrét. 94734 Kis-tó. 94831 Szervesd tava. 97783 Tibiscum római municípium. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. 102198 Sebestorony. A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község. 108449 Török-híd. Kákófalva és a tőle délre fekvő Gerőc (Greoni) falu között, a Krassó folyó felett, egy háromlyukú kőhíd maradványait láthatjuk. 110917 Beusnica-vízesés. 112164 Torony a Templom-dombon. Kákófalva nyugati szélén, a Templom-domb (Dealul Cuca) tetején egy magányos, lepusztult torony hívja fel magára a figyelmet. 112425 Bég Szeme-tó. 114324 Mocsáros-vízesés. 114616 Szerelem-alagút. A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében.

Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Beganyiresd tava 4.18 km-re. RH3174 Beganyiresd tava
Néra-forrás 5.42 km-re. RH2093 Néra-forrás
Popovác-barlang 8.73 km-re. RH2251 Popovác-barlang
Kemenceszék tava 10.77 km-re. Kemenceszék tava.
Mozdonymúzeum
A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.