Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Scarisoara temploma - Turisztikai látnivalók
 


Scarisoara temploma turisztikai látnivalói

Scarisoara temploma..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Scarisoara temploma fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22814 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Scarisoara temploma!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Inelec, 0,48 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Scarisoara temploma közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Ezen a helyen a mészkövek a völgy beszűkülését eredményezték.
Gépelési hiba. Javítottam. Miért GR3418 a kódja?. M A Gorj megyei Pádes községhez tartozó Cserna-falu területén található. Nem volt a helyén?. Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé.
Szép hely csak kicsit száraz. Voltunk a vízesésnél, vagyis a GPS szerint. Szauna. Tényleg nagyon profi a hely. Félkész ládaoldalak. Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki. Hűsülő. Talán lehetne egy kicsit célratöröbb a segítség, mert ez így GPS-nélkül elég tág. A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója. Szomorú helyzet. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez az egész így alakult. valasz. Reszemrol:* felhsznalonev - marad* rejtesek maradnak - mar irtam "En nem fogom megsemmisiteni az ide feltett infoimat, kepeimet, ladaimat mint ahogy Te tetted a . Semmi gond. M
Félkész állapotban levő ládaoldal. Ez most még csak egy félkész állapot. Ahol a földtani időkben viszonylag lapos kőzetfelületek kerültek a felszínre a vízerózió által, ott a karsztra jellemző kémiai oldódás folytán jellegzetes, éles szélű mélyedések, bordák, barázdák alakultak ki.
Az Isten hídja, a legnagyobb természetes híd Romániában, és a második legnagyobb Európában.
Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.
A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
A Porta Orientalis-hágó a vízválasztón helyezkedik el, Domásnya falutól északra.
Az olane szó félhenger formájú tetőcserepet jelent.
Kiskirálymező őslénytani lelőhelye Bélajablánc község területén található, védelem alatt álló terület.
Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás. Még müködik. Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is. Megvan. E Bánság. Az állomást nem hiába tartják a Monarchia legszebb vasutállomásának.
A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében, Orsovától 46 km-re észak–északnyugatra, a Szörényi-Érchegység egyik patakvölgyében fekszik.
A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található.
Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
Macska-nyereg, románul Saua Matului.
Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei.
Először egy 1788-as katonai térkép tüntette föl, Szentháromság sziklája néven. Majdnem drive-in rejtés. A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre. Az újrarejtett ládát találtátok meg. Hát, ez volt a .
A Szárkő név az ómagyar "szár" szóból ered, kopaszkövet jelent.
Kis-Lépcső-csúcs, románul Varful Scarita.
A Teregova falutól északra található szoros mellett, Örményesnél is szép, vadregényes, epigenetikus szurdokvölgy alakult ki.
Mikusa-csúcs, románul Varful Micusa.
Szkerisóra-tó, románul Lacul Scarisoara.
A Campu lui Neag - Gura Butei - Szkokul-szoros - Bárány-mező - Campusel útvonal a Nyugati-Zsil mentén halad, földrajzilag előbb a Vulkán-hegység és a Retyezát, majd az Oszlea-hegy és a Kis-Retyezát határvonalát követi. Megtaláltuk sikeresen. Jorgován-kő mászás előtt kerestük meg a ládát.
Jorgován köve-csúcs, románul Varful Piatra Iorgovanului.
Sztanulec-menedékhely (Refugiul Stanuleti) - Nagy-Lepusnyik (Lapusnicul Mare).
A térképen egy eldőlt, egyenlő szárú háromszögre hasonlít, melyet nyugaton a Temes völgye választ el a Szemeniktől, északon a Bisztra a Ruszka-havastól, délen a Hideg patak a Godjántól és a Csernai-havasoktól, keleten a Sesz és a Nagy patakok a Retyezáttól. V@lybra_3. A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
A Rudaria-patak szurdokvölgyében huszonkét, fából készült vízszintes vízimalom található, többségüket ma is használják. Folyamatosan zuhogó esőben. Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam.
Nagy-Szviniecsa-csúcs, románul Svinecea (Sviniecea) Mare.
Zenóguca-tó, románul Zanoguta.
Klincs-csúcs (fordítás kiejtés alapján), románul Varful La Clince.
Kis-Zenóga-tó, románul Zenoaga Mica.
Turcselu-tó, románul Taul Turcelu.
Arágyes-tavak, románul Taurile Radesului, Lacul Rades.
Csavart-tó, románul Lacul Rasucit.
Csúnya-tó, románul Taul Urat.
Fekete-tó, románul Lacul Negru.
Szlevej-tó, románul Slaveiu.
Birlea-csúcs, románul Varful Barlea.
A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. V@lybra_2. A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is. Havas hegyek alatt. Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz.
Zergék tava, románul Lacul Caprelor.
Bukura-torok, románul Gura Bucurei.
Iker-tó, románul Lacul Gemenele.
Florica-tó, magyarul kiejtve Florika.
Viorika-tó, románul Viorica.
Kapu-tó, románul Lacul Portii, Taul Portii.
Bigér. Az igazat megvallva valami másra számítottam. Hadd okoskodjak egy picit. István bejegyzésének címében feltett kérdés válaszírásra késztetett, és mivel valahol meg tudom érteni a többi turistát, ezért hadd okoskodjak egy picit :-)Szerintem jogos a kérdés, hogy hol is van a vízesés. Szép. Szép a vízesés, de gondolom még szebb amikor nincs ilyen szárazság. Bukura-csúcs 1, románul Varful Bucura I.
Bukura-csúcs 2, románul Varful Bucura II.
Bukura-nyereg, románul Curmatura Bucurei.
V@lybra_1. Miután leparkoltunk megkerültük a tavat. Bukura Kusztura-csúcs, románul Varful Custura Bucurei.
Sztenisóra-tó (Esztena-völgyi-tó).
Kis-Pelága-tó, románul Lacul Peleguta (magyar kiejtés Peleguca).
Retyezát-tengerszem, románul Lacul Stevia.
Pietrele-tó (Köves-völgyi-tó).
A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Csak így tovább. Gratulálok én is! Várom a következő bejelentéseidet. Mindennapi bájaink. Gratulálok az első geodoboz megtalálásához, pontosabban a bejelentéséhez :-) Várjuk a többi bejelentést is. Sikeres csúcshódítás. A Gentiana menedekháztól indultunk túrázni, és egy kissé fárasztó csúcshódítás  után, kellemes tarsaságban találtuk meg a dobozkát, viszonylag könnyen.

Történelmi-kulturális értékek - Krassó-Szörény megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Scarisoara temploma adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Scarisoara temploma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.