Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Földpiramisok - Szászkézd - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Földpiramisok - Szászkézd

Földpiramisok - Szászkézd | Hol van ez a hely?

Földpiramisok - Szászkézd

A bejelentés időpontja: 2017 április 7 A rejtekhely típusa: Érdekes hely, POI

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Földpiramisok Szászkézdtől délre. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Földpiramisok Szászkézd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Szászkézd és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Földpiramisok! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Földpiramisok Szászkézd közelében?
Nagy-Küküllő híd Sárd. A Nagy-Küküllő hullámai felett átvezető híd a sárdi hid, a Székelyföld anyaszékének, Udvarhelyszéknek a határszéle nyugatról.
Erked. A XIII.
Ispán-kút. Petöfi - Megtaláltam az emlékmü mellett elrejtett dobozt. (turisztikai hely geoládával) Iszapvulkánok Fiatfalva. század vége óta a reformátusok és unitáriusok által közösen használt templom, valamint a falu délnyugati részén található iszapvulkánok. Fehérfalvi vulkánok - Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld  7 csodája között.
Fehéregyháza vára. 10.1 km-re. Itt először az őskorban vagy a dák korszakban építettek ki egy erődítményt, amelynek a középkori ujrafelhasználásakor körben egy földsáncot alakították ki.
Unitárius templom Újszékely. A sárdi híd után az első székely falu neve Újszékely, a Küküllő jobb partján elvonuló hegyek alján, széles utcákkal, melyeket nagyrészt cseréppel fedett kőházak szegélyeznek.
Petőfi Sándor múzeum Fehéregyháza. A költő itt esett el 1849 julius 31-én. Erdekes muzeum - Nagyon erdekes hely, egy dobozt is el lehetne rejteni.
Bethlen-várkastély Alsóbún. Romos falak - Szeretnék visszamenni vagy 150 évet a történelemben, hogy láthassam ezt a kastélyt ép állapotában. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Ugron-kúria Fiatfalva. Unitárius templom Alsóboldogfalva. Kapuzáb Fehéregyháza. A kapuzáb a falu végét jelezte a székely falvakban.
Unitárius és református templom Fiatfalva. 1460-ban Fyathfalva, 1478-ban Fyadfalva néven jelentkezik az okiratokban.
Evangélikus erődtemplom Rádos. János tiszteletére. Nagyon elhanyagolt állapotban van - De amint láttam, megkezdték a feljavítását.
Evangélikus erődtemplom Apold. Pap nélkül - A templom zárva. Sóskút Székelykeresztúr. Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították. Bükk - Eddig nem hallottam erről a fürdőről, de most meglátogattam. (látnivaló és geodoboz)
Skariatin emlékmű Segesvár.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szászkézd térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Földpiramisok gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Szászkézd környékére? Tetszett a Földpiramisok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Evangélikus templom
  Evangélikus templom
  Szászkézd Segesvártól 20 km-re fekszik.
  Parasztvár
  Parasztvár
  A XIV-dik században egy vár épül Szászkézdtól északnyugatra fekvő hegyen.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.