Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Erődítmény - Felsőszálláspatak

Erődítmény - Felsőszálláspatak


Felsőszálláspatak község a Retyezát-hegység északi lejtőjének végében, a Hátszegi-medence déli részében terül el. 1850-ben lakosságának háromnegyede magyar volt, mára azonban teljesen elrománosodott. A falu északi végén, az út mentén lévő szélső házak között omladoznak a felsőszálláspataki uradalom egykori székhelyének, egy kisebb erődítménynek romjai.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
8259
8259
511
511
Kapu
Kapu
Romok 1
Romok 1
Romok 2
Romok 2
Romok 3
Romok 3
Romok 4
Romok 4

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztrálj a játszóterünkre. Jelenleg több mint 6.500 általunk bemutatott rejtekhely vár arra, hogy felfedezd! Az általunk rejtett geodobozok egyediek. Kevés kivétellel, sehol máshol nincsenek közölve.

Keressétek meg a Erődítmény Felsőszálláspatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Narciszret Felsoszallaspatak
 • Malajesd vara
 • Reformatus templom romjai Feherviz
 • Pestere vedbarlang
 • Romai hid Koaljaohaba

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A doboz jól van - A doboz megvan, igaz 6 éve nem nyúltak hozzá...

 • Ott voltam a rejtésnél - Mi több, egy másik doboz véletlenszerű megtalálásánál is, mialatt a megfelelő rejteket kerestem... • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc