Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Bojca Vorostorony
Talmacs vara
Cod vara
Felek vara

Hozzászólások
Volt doboz, nincs doboz...
Re: Törttorony Bojca...
Re: Törttorony Bojca...


Törttorony Bojca

Törttorony Bojca


Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik. A falutól kb. 6 km-re délre, a Vöröstoronyi-szorosban, az Olt folyó partján egy régi erődítmény, az úgynevezett Törttorony falai tűnnek fel. Északi és keleti oldalának két emelete 17 m magasságban ma is áll, a többi oldalon már régebben leomlott, az út jobb oldalán húzódó magaslat oldalában pedig a toronyhoz tartozó, a régi országutat lezáró kőfal maradványai látszanak.

A tornyot korábbi vélemények szerint a XV. században emelték. Az újabb kutatások viszont már jóval későbbre, 1501-1509 közé teszik építését. A toronyhoz csatlakozó, a szorost elzáró fal valószínűleg II. Rákóczi György rendelete nyomán készült a XVII. században. A Vöröstoronyi szorosban emelkedő torony fontos szerepet játszott...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Törttorony Bojca rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc