Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom Kisbacon

Református templom Kisbacon


Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. 1602-ben Kis-Baczonnak írják. Eredetileg Nagybacon filiája volt. 1734-ben lesz önálló és 1794-ben épül mai temploma. Más egyház és templom a reformátuson kivül Kisbaconban nem volt.

(Forrás: Léstyán Ferenc - Megszentelt kövek)...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templom
Templom
Emlékmű
Emlékmű
Templombelső
Templombelső
Szószék
Szószék
Orgona
Orgona

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Kisbacon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Benedek Elek szobra
 • Vizimalom Kisbacon
 • Benedek Elek sirja
 • Kisbaconi regi temeto
 • Sasi borviz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Templom

  Épp az utolsó pillanatban sikerült bemennünk a templomba...
 • Kisbaconi torony

  Szép karcsú torony, gondozott templom...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc