Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ilósza-patak völgye

Ilósza-patak völgye


Cifra-Bükköt csak az ismeri, aki sokat jár Kirulyba és bejárta a patakokat, felkapaszkodott a hegyhátakra. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede. Hozzá indultunk látogatóba.

Kiindulási pontunk a Kalibáskő vendéglőjének parkolója. Leereszkedünk a Köves-patak melletti úton a Festő-borvizhez. Utoljára akkor jártunk itt, amikor még hó volt a tisztáson. Társaságunknak megmutatjuk a Kalibáskő szikláját s a névadó lecsúszott követ, majd folytatjuk utunkat az immár egyesült Tolvajos- és Köves-patakokból...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Lezárt híd
Lezárt híd
Helynevek a környéken
Helynevek a környéken
Az első megtaláló bizonyítéka
Az első megtaláló bizonyítéka
Sorompó
Sorompó

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ilósza-patak völgye rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Lobogo borviz
 • Kogomba kalap nelkul Kirulyfurdo
 • Kossuth szikla Kirulyfurdo
 • Solyomko Kirulyfurdo
 • Kirulyfurdoi pionirtabor

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Zöld kupak a híd sarkánál

  A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc