Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kisdisznód - Evangélikus templom

Kisdisznód - Evangélikus templom


Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. 1428-ban, Mulenbecher Miklós plébánossága idején, Szent Mária tiszteletére szentelt, gótikus templomot építettek a falu közepén.

Az eredeti templomból mára csak a nyugati torony maradt meg, melléje épült a barokk templomhajó, amit 1764-ban fejeztek be. Az 1723-ban készült orgonája a legrégibb, ma is müködő erdélyi orgona. A tempom udvarán láthatjuk az első világháborúban elhunyt (osztrák-magyar) katonák tiszteletére emelt emlékművet. A templom mellett szász néprajzi...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templomtorony
Templomtorony
Emlékmű
Emlékmű
A templom
A templom
A templom belseje
A templom belseje
A kazetták
A kazetták
Az oltár
Az oltár
Himzés
Himzés
Kazetták - 1
Kazetták - 1
Zászló
Zászló
Az orgona
Az orgona

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kisdisznód Evangélikus templom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kisdisznodi var
 • Kisdisznodi meszkovek
 • Resinar
 • Nagydisznod
 • Cod vara

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kazetták

  A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc