Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Leanyvar Bereck
Veneturne vara Bereck
Angustia romai kasztrum
SZNM 1 Bereck

Hozzászólások
Királynő...
Böske...
Sziszi...


Erzsébet királyné emlékoszlopa - Bereck

Erzsébet királyné emlékoszlopa - Bereck


Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. A helyet Körültájnak hívják. A 3 m magas, terméskőből rakott, klasszicista obeliszket Erzsébet királynő halála utáni esztendőben, 1899-ben építették.

A márvány emléktáblát az első világháborúban összetörték. A királyné halálának századik évfordulóján, 1998-ban új táblát helyeztek el az oszlopon. Néhány nap múlva ezt is összetörték. 1999-ben a puskagolyóktól átlyuggatott felületű kőbe, a tábla helyére a SISI feliratot vésték be....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Erzsébet királyné emlékoszlopa Bereck rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc