Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus erődtemplom - Szerdahely

Evangélikus erődtemplom - Szerdahely


A XII. században telepítik a szászok egy előbb székelyek lakta helyen. 1290-ben jelentkezik első ízben az oklevelekben Ruchmark néven. 1291-ben Rutmark, 1330-ban Rusmark, 1334-ben Forum Ruthenorum, Zeredahel, 1404-ben Zerdahel, alias Rewsmark, 1494-ben Reusmark, 1552-ben Zerdahel, 1563-ban Reismark, 1645-ben Szerdahely formában fordul elő.

1330-ban plébániatemploma van, ebben az évben plébánosa Miklós, aki András erdélyi püspök elleni panaszosok között szerepel. 1332-ben Konrád a plébános, aki a pápai tizedjegyzék szerint felszólítást kap a pontos fizetésre. 1334-ben fizet is 3 márka ezüstöt, majd 80 dénárt, 1335-ben meg 3 lotó ezüstöt. Háromhajós...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom Szerdahely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Erodtemplom Szaszorbo
 • Lakotorony Szaszorbo
 • Kelnek
 • Szibieli templom
 • Zosim Oancea muzeum Szibiel

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Vasárnap

  A vasárnapi "keresgélés" első rejtekhelye...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc