Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Erodtemplom Szaszorbo
Lakotorony Szaszorbo
Kelnek
Szibieli templom

Hozzászólások
Vasárnap...


Evangélikus erődtemplom - Szerdahely

Evangélikus erődtemplom - Szerdahely


A XII. században telepítik a szászok egy előbb székelyek lakta helyen. 1290-ben jelentkezik első ízben az oklevelekben Ruchmark néven. 1291-ben Rutmark, 1330-ban Rusmark, 1334-ben Forum Ruthenorum, Zeredahel, 1404-ben Zerdahel, alias Rewsmark, 1494-ben Reusmark, 1552-ben Zerdahel, 1563-ban Reismark, 1645-ben Szerdahely formában fordul elő.

1330-ban plébániatemploma van, ebben az évben plébánosa Miklós, aki András erdélyi püspök elleni panaszosok között szerepel. 1332-ben Konrád a plébános, aki a pápai tizedjegyzék szerint felszólítást kap a pontos fizetésre. 1334-ben fizet is 3 márka ezüstöt, majd 80 dénárt, 1335-ben meg 3 lotó ezüstöt. Háromhajós...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom - Szerdahely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc