Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Vizimalmok Eszenyo
Kecske ko
Gorgenyi kogombak
Templom-teri park Gyergyoremete

Hozzászólások


Kápolna - Kicsibükk

Kápolna - Kicsibükk


A XVIII– XIX. század folyamán a nagyobb falvakból való kitelepedések során jöttek létre Gyergyó szórványtelepülései, közte a remetei Kicsibükk. Remete központjától közel 10 km-re, a Martonka-pataka felső folyásának két oldalán alakult ki. A település kialakulása a XIX. század első felére, 1820 tájára tehető. Az egyik első telepesnek Nagy József, községi bíró tekinthető, aki Kicsibükkben egy kis tanyát hozott létre.

Kicsibükk virágkorát 1940-1965 között élte. Népessége 1950-ben 280 fő körül volt. A lakosság fő foglalkozása, az állattenyésztés elég jövedelmezőnek számított. Iskolája 1940-ben létesült. A tejporgyár beindulásakor tejbegyűjtő központ is létesült. Templomát Pál Elek plébános építtette 1946-ban. Az 1960-as...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Kápolna Kicsibükk rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc