Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát! Bejelentkezés után.

Bedellői-szoros

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Bedellői-szoros felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Kőbánya tava - 1 Vacsárcsi kőbánya
Kőbánya tava - 1
Felhők között Csíkszentlélek
Felhők között
Faligyikok
Faligyikok
Kráter 1 Alsórákos vulkanikus kráter
Kráter 1

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bedellői-szoros fotóalbumba!

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bedellői-szoros!

Bedellői-szoros .. Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Bedellő, 1,74 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A toroczkószentgyörgyi vár
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Erdélyi Iskola szoborcsoport Kolozsvár 40,9 km-re.
Erdélyi Iskola szoborcsoport a Farkas utcában, a Babes-Bolyai Tudományegyetem főépülete előtt található.
Tócsa-tó TordaTócsa-tó Torda 29,3 km-re.
Tócsa-tó - Torda. Az alakja miatt a helybeliek Nyolcas-tónak is nevezik. Itt már több sikerrel jártunk mint a Fülemüle-tónál, a rejtek nem volt kirámolva, csak a csigák által megrágva.
Rálátás a Kopasz-DetunátáraRálátás a Kopasz-Detunátára 28,2 km-re.
Rejtettem a Kopasz-Detunáta tövében levő törmelékkel borított mező szélén, ahonnan jól láthatóak a bazaltoszlopok. Leginkább délután érdemes bejárni ezt a hatalmas kőoszlopokkal borított mezőt, mert akkor a legjobb a Detunáta megvilágítása. Iza, Zitrom, Tibi, Emese, Laci, Lajcsi, McFly. Gyerekkorom óta nem jártam itt.
Kétágú templom KolozsvárKétágú templom Kolozsvár 41,6 km-re.
Bemenni ebbe sem tudtam, de felmentem az egyik toronyba, mivel a tetőjavító munkások is ott közlekedtek. A kolozsvári Kétágú templom, más néven az alsóvárosi református templom az egykori Külső-Magyar utca, ma 1989 december 21 sugárút 41 szám alatt található.
Unitárius templom Verespatak 31,3 km-re. Megtaláltuk a dobozt, benne a dominóval. Evangélikus templom Szásznagyvesszős 49,9 km-re.
Emil Racovita Líceum KolozsvárEmil Racovita Líceum Kolozsvár 41 km-re.
Emil Racovita Líceum, volt Polgári Leányiskola - Farkas utca 9-11.
Rotunda-csúcs Verespatak 30,4 km-re.
Szabók bástyája KolozsvárSzabók bástyája Kolozsvár 41 km-re.
A kolozsvári Szabó-bástya a város második falának legerősebb sarokbástyája, a Farkas utca külső részében található. Az építmény első írásos említése Mátyás király idejéből, 1475-ből származik. Látom, hogy Novák apó szobor talpazatáról lekerült, hogy a magyarok ölték meg.
Erkély-tisztás AlsószolcsvaErkély-tisztás Alsószolcsva 3,7 km-re.
Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye. Erről a lapos, teraszszerű képződményről több helyen is legyező formájú vízeséseken zuhan alá a víz. Míg ők leértek a vízeséshez, addig mi nyugodtan kihalásztuk a kis dobozt, majd bejártunk a vízesés alá, hogy gyönyörködve lássuk mit hagyott hátra számunkra a természet. Én is megkedveltem ezt a tisztást, jó sátorozó hely.
Lukács köve-sziklakilátó Tárnica-tóLukács köve-sziklakilátó Tárnica-tó 40,2 km-re.
A Lukács-kő, pontosabban a Lukács kövének sziklakilátói, egy hihetetlenül felkapott hely. Hírnevét a látványos fotóknak köszönheti, amelyeket a kilátóról megcsodálható, az évszaknak megfelelő színű, piramis alakú félszigetről és a Tárnica-tóról lehet készíteni.
Református templom Marosludas 45,4 km-re.
Szarvadi-ház KolozsvárSzarvadi-ház Kolozsvár 41 km-re.
Szarvadi-ház - Király utca 10.
Sziklakapu Havasgáldi-szorosSziklakapu Havasgáldi-szoros 17,8 km-re.
Egy jelzetlen ösvény is indul felfelé, ezen fel lehet jutni a sziklakapuhoz. Miután megcsodáltuk a sziklakaput, minden lehető szögből, megkerestük ezt a dobozt is. A Havasgáldi-szoros út feletti rejtésétől indultam tovább az ösvényen, kelet felől kerülve az erdőben. A Havasgáldi-szoros földrajzi bal oldalán, érdemes a sziklák között is barangolni.
Törvényszék MarosludasTörvényszék Marosludas 45,4 km-re.
Egykori marosludasi községháza.
Egykori piarista templom KolozsvárEgykori piarista templom Kolozsvár 40,9 km-re.
Egyetem utca 5. Egykori piarista templom, ma Szentháromság római katolikus templom.
Református templom AranyosgerendReformátus templom Aranyosgerend 34,3 km-re.
Aranyosgerend látnivalója az 1290-ben épült, gótikus és román stílusjegyekkel díszített református templom. Sajnos nem volt idönk a templomot is meglátogatni. A kolozsvári repülőtér felé menet közbeszúrtam egy éjszakai rejtekhelyvadászatot. Jaj, egy kutya.
Mezőségi bánya Torockói-hegység 8,5 km-re.
Torockó településről észak felé indulva, számos helyen találkozunk felhagyott vasbányák és vashámorok nyomaival. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat, Így Csiblók, Nyiras-oldal, Bagoly, Tölgyes, és Kaszálás-tető mellett.
Kariatidák Pap-ház Kolozsvár 41,2 km-re.
A Pap-ház a volt Deák Ferenc utca 42 szám alatt található, szecessziós stílusú polgári emeletes ház. Pap József ügyvédi kamarai elnök emeltette 1910-ben.
Evangélikus erődtemplom Szászsebes 49,8 km-re.
1150 előtt terra Siculorum terrae Sebus, utána szász település. Régóta készülök itt rejteni egy dobozkát a környék legjelentősebb épületéhez. A Vörös-szakadéktól jövet megálltunk, hogy megkeressük ezt a dobozt is. A Vörös-szakadékhoz igyekezvén megnéztük a templomot. 1203-ban a sebesi dékánság székhelye, ekkor biztosan van már temploma.
Keleti kilátó Hója-erdőKeleti kilátó Hója-erdő 41,4 km-re.
Kolozsvártól északnyugatra, a Törökvágástól nyugatra található egy hegy, és annak gerincét, északi lejtőjét borító erdő, a Hója. Mivel honaponta legalabb egyszer-ketszer megjarom Kolozsvart, ezert az ottani rejtekek sincsenek biztonsagban. A gps nem sokat segített a lombok között. Most, 2013 december 28-án, március végi melegben és napsütésben sétáltam egyet a Hójában. A délre néző oldalon századokig szőlőt termesztettek.
A Hollókő aljában VerespatakA Hollókő aljában Verespatak 31,2 km-re.
A sziklás hegyoldalakon szinte semmi sem terem, az ErdélyiSzigethegység mégis rendkivül gazdag. Már a rómaiak is tudták ezt, akik itt aranyat és ezüstöt bányásztak, a folyót Auratumnak nevezték el. Hát nem a fákkal volt gond, a GPS jól működött. Hát persze, hogy el van ismerve a megtalálás. Sajnálnám, ha többet nem jelentenéd be a megtalálásaidat.
Szindi tó 25,2 km-re.
Alvinczi–Rhédey–Mikó-ház KolozsvárAlvinczi–Rhédey–Mikó-ház Kolozsvár 41,2 km-re.
Alvinczi-Rhédey-Mikó-ház - Deák Ferenc utca 11.
Szentháromság görögkatolikus temlom Balázsfalva 40,5 km-re.
Balázsfalva az erdélyi görög katolikusok központjának számít - a 19-dik században a románok politikai, vallási és kulturális központja volt.
Radák-Pekry kastély Magyarózd 46,3 km-re.
A Marosludastól 15 km-re, délre, Magyarózdon áll az a szabályos, négy darab, kerek alaprajzú sarokbástyás későreneszánsz kastély, amelyet régi építőiről Radák-Pekry kastélynak is hívnak.
Karacsay-házak KolozsvárKaracsay-házak Kolozsvár 40,9 km-re.
Karacsay-házak, és középkori városfal-részlet a telek határán. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1.
Karolina-oszlop KolozsvárKarolina-oszlop Kolozsvár 41,3 km-re.
1831-ben állították fel Páll Sámuel főbíró kezdeményezésére, Habsburg I Ferenc császár és felesége Karolina Augusta 1817-dik évi látogatásának emlékére.
Pataki-Gombos-ház KolozsvárPataki-Gombos-ház Kolozsvár 41,1 km-re.
Pataki-Gombos-ház - Deák Ferenc utca 12.
VidalykőVidalykő 5,8 km-re.
A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik az Aranyos völgyére, a Bélavárára, az Öreghavasra, keletre pedig Ordaskőre, Torockószentgyörgyre, az Enyedi szorosra. Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túra alkalmával kerestem és találtam meg ezt a geodobozt. Felérve gyönyörű kilátásban volt részünk. A torockoi rejtekhely talalkozo alkalmaval turaztunk a kornyeken. A Torockói hegység északi részén, Vidaly (Vidolm) fölé emelkedő, a DN75-ös országúton Vidalytól Lunca ArieAYului-ig látható sziklacsúcs.
Wertheimer-ház Kolozsvár 41,2 km-re.
Wertheimer-ház - Deák Ferenc utca 38.
Kecskekő váraKecskekő vára 21,6 km-re.
Csúcsán az egyik legrégebbi vár, a nép által Tündér Ilonáénak tartott Kecskekő várának romjai találhatók. Most nem a természeti csodákra gondolok, amikben bővelkedik e hely, hanem arra, hogy előkerült a láda. Most vettem észre, hogy annak idején elfelejtettem feltölteni a rejtekhelyről készített fotókat, illetve nem adtam meg a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt. Habar az kisse tavolabb van a gps altal jelzett ponttol. Gyulafehérvártól észak-északnyugatra, a Királypataka település északi határában nyúlik a magasba az 1090 m magas sziklapiramis, a Kecskekő.
A Thoroczkay család vára TorockószentgyörgyA Thoroczkay család vára Torockószentgyörgy 3,3 km-re.
Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. A környék is gyönyörű. Kis csapattal vetődtünk erre. Vidalykői túra alkalmával látogattuk meg a torockószentgyörgyi ládát.
Szolcsvai búvópatak barlangja 1 AlsószolcsvaSzolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva 4,6 km-re.
A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patak vize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabban kerül ismét a felszinre. A Torockoi rejtekhely talalkozo alkalmaval kerestuk fel ezt a helyet. De a helyszinen jártunk, és a rejtö elfogadta a találatot. A nem túl bőkezű leírás miatt a szerencsén is múlott a doboz megtalálása. A Szolcsvai-búvópatak barlangja a Torockói-hegységben találhatóegyetlen védett barlang.
Vízimalom TorockóVízimalom Torockó 6,9 km-re.
Ha szeretnénk ellátogatni a vízimalomhoz, a 48-as házszámot keressük, Both Miklós asztalosmester portáját. A doboz a malom területén kívül van, elérhető akkor is ha a malom zárva van. Kanyarogtunk egy keveset a házak között, amíg megtaláltuk a helyet. Sosem volt erősségem a logikai fejtörők megoldása. A század elején még öt vízimalom működött Torockón, ma a falu területén egy maradt fenn.
Katolikus templom Tövis 24,8 km-re.
Amint a templom nyugati kapuja feletti felirat megörökíti, a templomot Hunyadi János építteti 1449-ben: Anno Domini MCCCCXXXXVIIII Johannes de Hunyad regni hungariae gubernator. Ezt a templomot meg kell látogatni. Hunyadi kolostortemploma.
Podságai-szoros 11,1 km-re.
Mátyás király szülőháza KolozsvárMátyás király szülőháza Kolozsvár 41,2 km-re.
Itt született Mátyás király, Méhfi Jakab polgár és szőlősgazda házában, 1443 február 23-án.
Teleki-palota KolozsvárTeleki-palota Kolozsvár 41 km-re.
Teleki-palota - Farkas utca 7.
Ferences templom és kolostor Torda 28,2 km-re.
Ótordáról Újtordára a kolozsvári úton menet körülbelül félúton áll a szerény megjelenésű, nem túl nagy méretű ferences kolostor. Az együttes lényegében két épületből, a templomból és a szentélyhez derékszögben csatlakozó kolostori lakóépületből áll.
Barlangvár ErdőfalvaBarlangvár Erdőfalva 49,9 km-re.
A déli irányból vezető úton Erdőfalvára érkezve a falu központjából már jól látható a községtől északra magasodó csipkézett sziklafal, mely számos üreget, hasadékot rejt magában. Van egy másik egyszerűbb útvonal a barlangvárhoz. Az erdélyi Érchegység délkeleti részén, a festői Glodi szorostól kissé délre találjuk Erdőfalva községet, ahová legkönnyebben Szászváros felől Algyógyon keresztül juthatunk el.
Veres kastély MagyarszilvásVeres kastély Magyarszilvás 26,4 km-re.
A magyarszilvási Veres kastély XVIII-XIX századból származó épület. A helybeli románok nem tudnak a kastélyról, az utóbbi években az iskola működött itt.
Remetei-sziklaszoros Torockói-hegységRemetei-sziklaszoros Torockói-hegység 12,7 km-re.
A 2 km hosszú szoros 300 hektáron összetett jellegű természetvédelmi rezervátum, sziklafalainak magassága 150-200 méter. S mire a csapat megérkezett addig mi már rég a kapuban voltunk. A torockoi rejtekhely talalkozo alkalmaval bejartuk a szorost, es annak peremen jottunk vissza. A Zergeosveny felé, a szurdok felett mentünk vissza. A Remetei-sziklaszoros a Torockói-hegység egyik legszebb, bár zord, nehezen megközelíthető sziklaszorosa.
Piarista rendház kolostora KolozsvárPiarista rendház kolostora Kolozsvár 40,9 km-re.
Piarista rendház kolostora és Convictus nobilium (nemesi bentlakás). Egyetem- és Farkas-utca saroképülete.
Katolikus templom Marosludas 45,3 km-re.
Képzőművészeti Egyetem Kolozsvár 42,5 km-re. Nagyon ötletes rejtés. Nagyon ötletes mind a hely, mind a láda. Keresztelő medence Magyargorbó 49,3 km-re. Molyhos tölgyerdő Miriszló 16,5 km-re. Szászavinc Az elsüllyedt falu 25,1 km-re.
Pataki-Teleki-ház Kolozsvár 41,1 km-re.
Pataki-Teleki-ház - Deák Ferenc utca 1.
Deák-ház KolozsvárDeák-ház Kolozsvár 41,2 km-re.
Deák-ház - Deák Ferenc utca 13.
Teleki-Béldi-palota Kolozsvár 41,1 km-re.
XVI-XIX-dik században épült lakóépület. Teleki-Béldi-palota - Király utca 22 szám, Kolozsvár.
Árpádházi Szent Erzsébet szobra Marosludas 45,3 km-re.
A marosludasi RMDSZ-székház, Köztársaság út 30 szám alatti épületén, a homlokzati oromfal fülkéjében van elhelyezve az Árpádházi Szent Erzsébet szobra. Az épület a XX-dik század elején épült, a katolikus plébánia tulajdona volt, majd a két világháború között gyógyszertár működött benne.
Feketéllő-nárciszmező 29,1 km-re.
Csizmadiák céhháza KolozsvárCsizmadiák céhháza Kolozsvár 41,2 km-re.
Csizmadiák céhháza - Deák Ferenc utca 23-25.
Tarzán-tó Torda 29,5 km-re. A viz hívogatott ugyan, de nem voltunk fürdéshez készülve. Miután beazonosítottuk a fát, ami elég nehéz volt, mert kóválygott a gépész az erdőben, és több hasonló fa volt a közelben, - kerestünk egy jó nagy száraz ágat, és nekiálltunk lekaszabolni a két méter magas sűrű csihánbozótot.
Kerek tisztás Hója-erdő 40,6 km-re.
A Hója egyben hegygerinc és erdő is, Kolozsvártól, illetve a Törökvágásnak nevezett, természetes módon képződött hágótól nyugatra található. Kiterjedése körülbelül 295 hektár, legmagasabb pontja 506 m-en található.
Járabányai mosógépJárabányai mosógép 19,5 km-re.
:) Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól körülbelül 300 m-re, van egy nagyon energiatakarékos mosógép.
Hili-odú Via ferrata Tordai-hasadékHili-odú Via ferrata Tordai-hasadék 21,9 km-re.
A Hili-odú történetét Réthi Lajos írja le 1862-ben. Hili magyarpeterdi szolgalegény volt, 1860-ban, húsvét alkalmával a hegytetőről leereszkedett a dúsan zöldelő borsfenyő bokrokhoz.
Református templom Magyarsülye 46,2 km-re. Katolikus templom Verespatak 31,4 km-re.
Református temető MarosbogátReformátus temető Marosbogát 46,8 km-re.
A marosbogáti temető közepén van néhány kovácsoltvas kerítéssel körbevett, gyomnövényekkel benőtt, gondozatlan sírkert, néhai grófok sírhelye. Egyetlen bekerített sírkert van jobb állapotban, itt van az Ecken nemesi család sírköve, valamint a Tradíció síremlék.
Régi Aranyos-fahíd TordaRégi Aranyos-fahíd Torda 27,1 km-re.
A tordai Aranyos-híd Torda város szélén, a Kolozsvár-Brassó úton állott. Épült 1804-1815-ben, vámot szedtek rajta.
Magyarós-patak Torda 28,9 km-re.
Református templom KutyfalvaReformátus templom Kutyfalva 49,6 km-re.
Kutyfalva ma is álló temploma, bár átalakítva, a gótikus kor emlékeit őrzi, főképp két gótikus kapuja révén. Az átalakítás Dániel István idejében történt.
Kolozsvári SzénafüvekKolozsvári Szénafüvek 48,8 km-re.
A Kolozsvári Szénafüvek a Kolozsvártól északnyugatra, a város szélétől körülbelül 6 km-re található. Botanikus Terepen. Megéri kimenni, csodaszép hely. Nagyon ötletes rejtés. Legkönnyebben a kajántói vám (Irisz telepi téglagyár) melletti dombnak tartó úton közelíthetjük meg.
Ótordai kastélytemplom TordaÓtordai kastélytemplom Torda 27,9 km-re.
A középkori első templom Szent Márton nevét viselte, s valószínűleg az ótordai templom örökölte ezt a címet, s elődje volt a város legrégibb parochiális temploma. Miután a nap első felében megmásztam a Tordai hasadék vasalt mászóútját, majd geodobozokat rejtettem a tordai sós tavaknál, eljött az ideje, hogy megkeressek néhány geodobozt is. A templom kapuja sajnos zárva volt. Szép templom, érdekes a környezete. A mai templom XV-dik századi és a gótikus kar alkotása; a XI-XIV-dik században itt más templom állott.
Ferences kolostor és templom KolozsvárFerences kolostor és templom Kolozsvár 41,3 km-re.
A kolozsvári ferences kolostor az egyedüli épen maradt gótikus koldulórendi kolostorunk a XV-dik századból.
Piaci nagytemplom TordaPiaci nagytemplom Torda 28,1 km-re.
A tordai katolikus templom az ótordai plébánia területén épült, a főtér északi részén, eredeti stílusa alapján építési korát a XV-dik századra teszik. Miután egy részeg alak továbbállott, meglett a dobozka. Szerencsére az említett látogatok a jobb oldali támpillér tövét látogatják inkább, nekik ez előnyösebb. A tordai sóbánya után kerestük fel a templomot, sajnos zárva találtuk, csak az előcsarnokba lehetett bemenni, azonban innen is szép látvány volt, de a felidézett történelmi hangulat hamar elillant amint elindultam a dobozt keresni. Ennek kőbe vésett tanúi is vannak: egy külső támpilléren 1458-as, egy másikon 1478-as, egy harmadikon 1504-es dátum.
Református templom Magyarlapád 26,4 km-re.
Magyarlapád Nagyenyedtol 10 km-re fekszik, élő népzenei életéről híres.
Nagyponor-hágóNagyponor-hágó 11,8 km-re.
Felső-Szolcsváról Nagyponor irányába, a Malom-patak mentén, a földút kis autóval is járható. A vízválasztóhoz érve pompás panoráma tárul elénk. Enyed - Remete - Bredesty - Nagyponor felől jöttünk.
Katolikus templom KisbácsKatolikus templom Kisbács 43,7 km-re.
A kisbácsi római katolikus templom épülete több mint 600 éves. Végre egy olyan geodoboz és rejtés ami megérdemel minden dicséretet. Könnyű kritizálni a rejtéseket, de neked hány saját rejtésed van? Már számtalanszor és nyugodtan megbeszéltük. Román stílusban épült, lásd a román stílusu ajtókereteket.
Hollókő 34,1 km-re.
ökör kéménye-sziklakürtőökör kéménye-sziklakürtő 14,2 km-re.
Kissé próbára teszi az oda kijutni szándékozó turistát a meredek kaptató, de mindenképp megéri a fáradságot. Régi tervünk volt, hogy Bélavárat téli köntösben is tekintsük meg. A kék pont jelzésen indultunk fel a Bélavár tetejére. Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja.
Református templom Szucság 42,4 km-re.
Ecsetgyár Kolozsvár 42,9 km-re.
Az Ecsetgyár egy jelenkori művészeti tér, mely független kulturális központként működik. A projektet 2009-ben kezdeményezte egy kolozsvári művészekből, és kulturális menedzserekből álló csoport.
Redut Kolozsvár Redut Kolozsvár 41 km-re.
1848-ban itt mondták ki Erdély unióját Magyarországgal. Az egykori Belső-Monostori utcában álló épület karzatos báltermében több erdélyi országgyűlést tartottak.
TorockószentgyörgyTorockószentgyörgy 3,4 km-re.
A torockószentgyörgyi vár, a Vársziklára épített erődítmény, a XIII-dik századtól kezdve áll ellen az idő vasfogának és a támadóknak. Akármilyen irányból próbálunk felkapaszkodni rá, legalább 200 m szintkülönbséget kell megtennünk, de mindenképp megéri a fáradtságot. Egy kellemes, Torockón eltöltött Szilveszterezés után, január első napján. Október elsején, a biciklikirándulásom alkalmával ezt a geodobozt is megkerestem. Persze a var sose maradhat ki, de ezuttal a geoladat is megkerestuk, meg is talaltuk.
Tükör utca Kolozsvár 41,2 km-re.
Azért, Kolozsvár épületei nem maradnak el szépségben, egyik európai nagyvárosétól sem. A Tükör utca, ma Iuliu Maniu, nyugati része a XIX-dik században épült, eklektikus stílusban - a tervezők Haussmann Párizs újjáépítéséhez kidolgozott tervéből inspirálódtak.
Diód vára 22,2 km-re.
Diód várának romját Diód belterületének északnyugati szélén, a Diód-patak partján, az ottani tó melletti kisebb kiemelkedésen találjuk. A szomszédos kerten keresztül lehet bejutni, a tulajdonos engedélyével.
Szent László kútja MagyarpeterdSzent László kútja Magyarpeterd 25,7 km-re.
Szent László kútja Magyarpeterd határában, az észak-erdélyi autópálya közvetlen közelében található. Vizének gyógyító erőt tulajdonítottak. Mivel a kiépített forrást könnyű megtalálni, jó lenne ha aszerint tájolná be valaki a Szent László forrást.
La Rogoaze forrás 1,6 km-re.

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Bedellői-szoros adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Csak a kő maradt - Piricskéről jöttünk. Az erdei múzeumból csak a kapun látható felirat van meg.
 • Aranyos kislány - Egy aranyos 11 éves kislány vezetett körbe minket, kisebb történelem órát tartva, a templom és környékéről. Először a templomudvarban kerestük.
 • Térképnéző - Köszönöm az információt. Már azt hittem, hogy az egyik legfontosabb segítség nélkül maradtam.
 • Dugásfürdő kereshető rejtése - A helyszínre érkezve, először sétálgattam egy kicsit a környéken, nézelődtem, fotózgattam. Majd megkóstoltam a fürdő közelében levő borvizet, mely cseppet sem nevezhető erősnek, és elég langyos is.
 • Igen - Egyre színesebb a játszótér.
 • Kinyíltak a nárciszok - Kinyíltak a nárciszok és nagyon szépek. Gyönyörűek.
 • SZNM 8 - Ott voltunk a rejtésnél. A Székelyek Nagy Menetelésére, na meg a Nagy Kincskeresésre készülödve segítettünk a trekkingklubnak a rejtésben, vagyis kivártuk míg megfelelő rejtekhelyet talált és lemértük a koordinátákat.
 • Az Olt felett - Ahogy a hidat eszrevettuk, akkor mar konnyunek gondoltuk, de megsem lett az.
 • Családi kirándulás keretében - Találtam meg annak idején, jól el volt rejtve, vagy csak én voltam a felkészületlen. :) Köszönöm a rejtést.
 • Gpsvel még nem kerestem - Pedig néhol jól jött volna, nem mondom.
 • Újév - Bárcsak igaz lenne a mondás, hogy ki amit csinál az év első napján, az egész évben azt fogja csinálni. Az autókat 3,5 kilométerrel lennebb hagytuk, és kényelmesen felsétáltunk a kitaposott úton.
 • Türelem dobozt terem - Megtaláltuk, helyretettük. Mit jelenthet a számsoros tábla?
 • Jó kilátás - A város szélén, fent a gerinczen, az Outward Boundhoz átereszkedőben ki lehet lépni a kápolnához. Szép kilátás van, EKE tábori előkészítő túrán voltunk, akkor rendben volt.
 • Igazán könnyen megtalálható láda - Még magamfajta kezdőknek is. Gyönyörűen havas a táj, az erdő.
 • Házhoz szállítás - Látva, hogy a rejtéseimet nemigen keresik, végső elkeseredésemben házhoz szállítottuk a kincskeresőket :) Ügyesek voltak, nagyon hamar megtalálták a dobozt a "sok" vipera ellenére is.
 • Tündérek vize - Nehezen tudtunk megválni a pompás tőzike rétektől, soha nem találtuk még ilyen csúcsnyílásban, pedig minden tavasszal felkeressük a tavasz hírnökeit, tőzike, hóvirág, tavaszi kikerics, mindez egy helyen. Ebédlőnek a Tündér-forrás padját választottuk.
 • Ittunk a forrásból - Megtaláltuk, és jót ittunk a forrásból.
 • Ha mégis ott a doboz, akkor mea culpa - Megnéztem minden hullámot, de én nem láttam ott semmit. Ahol a múltkor megtaláltam, ott most nem láttam a dobozt.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bedellői-szoros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.