Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nagyjézer-mocsár - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Nagyjézer-mocsár turisztikai látnivalói

A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Református templom
Református templom
Kilátás a várfalról
Kilátás a várfalról
A kút
A kút
Sziklába vájt ösvény
Sziklába vájt ösvény

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyjézer-mocsár fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Ez utóbbi az 1207 m magas Fekete csúcs északi oldalában van. Ezeket Desze faluból lehet elérni jelzett turista ösvényen. A tőzeglápoknak sok növényritkasága van... Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyjézer-mocsár!

A legközelebbi település Desze, 4,6 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nagyjézer-mocsár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények.
Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor. 825 m magasan van, területe 0,43 ha, legnagyobb mélysége 20 m.
Három különálló sípályából álló síterep. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található.
A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni.
Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva Eredeti formájában 1630 és 1663 között épült. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. Az érdekes vulkanikus sziklaképződmény a nevét a taréjszerű formájáról kapta, mely már sok kilométer távolságról is felismerhetővé teszi. Taréj. Már az Ökörmezőn áthaladva lenyűgözött a táj.
Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva Fedele kétereszes, belső festése textilre készült, ikonosztázát Nicolae Cepschin készítette 1788-ban. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült, háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás.
Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált.
Fatemplom Budfalva Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét. Hegyes torony. Szép templom ez is. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk. Ködben. Innen indultunk neki a Kakastaréjnak.
Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.
Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak). A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m.
A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. Hát, éppen kék nem volt. A lépcsőknek csak maradványai vannak meg.
A Kék-tó Felsőbánya határában van. Kétágú tölgyfa odú nélkül. Gondoltam, lemérem Délia kétágú tölgyfájának a koordinátáit, de mégsem sikerült. Vadkacsák. A tó nem volt hű a nevéhez. A tó partján. Sajnálom, hogy nem volt kék, mert úgy az igazi. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m.
A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található.
A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó. - Limpedea sziklaoszlopok Fernezelyi Limpedea-kőfejtő

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

  • Hozzászólások, bejelentések
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Nagyjézer-mocsár adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagyjézer-mocsár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.