Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nagyjézer-mocsár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Nagyjézer-mocsár | Hol van ez a hely?

A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.

Ez utóbbi az 1207 m magas Fekete csúcs északi oldalában van. Ezeket Desze faluból lehet elérni jelzett turista ösvényen. A tőzeglápoknak sok növényritkasága van.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyjézer-mocsár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyjézer-mocsár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nagyjézer-mocsár közelében?
Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
Kakastaréj Gutin-hegység. Kukori - Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. (turisztikai hely geoládával) Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült.
Farkasrév. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált.
Fatemplom Budfalva. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét. Hegyes torony - Szép templom ez is.
Máramarossziget. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
Ősnövénytani lelőhely Kisbánya. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.
Pintye tavak. Szűz Mária Bemutatása templom Barcánfalva. 17.1 km-re. A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában.
Kék-tó 2 Felsőbánya. Hát, éppen kék nem volt - A lépcsőknek csak maradványai vannak meg. (érdekes hely geoládával) Kék-tó Felsőbánya. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. Talán, majd... - Köszönöm az információt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Fekete-tó mocsár. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található.
Fernezelyi-tó. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó.

Nagyjézer-mocsár románul - in limba romana: Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis


Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Nagyjézer-mocsár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagyjézer-mocsár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Fatemplom
  Fatemplom
  Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek.
  Kakastaréj
  Kakastaréj
  A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.