Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Erődtemplom - Hégen - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Erődtemplom - Hégen | Hol van ez a hely?

Szent András erődített evangélikus templom - Hégen

XIV.-XVIII. szazad.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erődtemplom Hégen fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Hégen és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erődtemplom! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erődtemplom Hégen közelében?
Breite Öregtölgyes. 13.9 km-re. ásó, kapa - Segesváron hagytuk az autót, onnan mentunk fel a piros sáv jelzésen, amin most már a Via Transylvanica is halad. (turisztikai hely geoládával) Katolikus templom Almakerék. Almakerék középkori katolikus lakói a reformáció idején lutheránusok lesznek, a templommal együtt.
Gótikus erődtemplom Almakerék. Csodálatos freskók - Aki arrafelé jár ne hagyja ki, csodálatos templom a védművekkel együtt. Wohner-ház Lesses. Thomas Quibb-ház Morgonda. Thomas Quibb-ház, egykori polgármesteri hivatal - Morgonda.
Földpiramisok Szászkézd. Erődített evangélikus templom Lesses. Erődített evangélikus templom Morgonda. Az oklevelekben először feltűnő Vallis Mariae és a németben szereplő Mariental, arra enged következtetni, hogy Mária-temploma volt.
Miklóstelke. 1267-ben jelentkezik első ízben oklevélben praedium Nicolai néven. Felújítási munkálatok - A templom körül nagyban folynak a felújítási munkálatok, állítólag az idén végeznek is. (látnivaló és geodoboz)
Tölgyeshát-gerinc kilátó Segesvár. A harmadik osztrák katonai felmérés térképén ez a hely Kalbertritt (Borjak útja) helynévvel szerepel, a város Goldberg (Aranyhegy) negyedében (elővárosában). (itt geodobozt is lehet keresni)
Fehéregyháza vára. Itt először az őskorban vagy a dák korszakban építettek ki egy erődítményt, amelynek a középkori ujrafelhasználásakor körben egy földsáncot alakították ki.
(érdekes hely geoládával) Szent Miklós evangélikus vártemplom Segesvár. A segesvári Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal.
Joseph Haltrich-líceum Segesvár. Az evangélikus vártemplomtól északkeletre található iskolát, az épület előtt elhelyezett tájékoztató tábla szerint, 1792-ben kezdték el építeni.
Fedett falépcső Segesvár. Alagút - Ketten is kerestük, de beton gerendát nem találtunk. Tímár-torony Segesvár. A Tímár-torony a XIII-XIV-dik században épült, az Óratorony udvarát hívatott megvédeni.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Hégen térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Erődtemplom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Hégen környékére? Tetszett az Erődtemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Apold piramisai
  Apold piramisai 3.43 km-re
  RH1712 Apold piramisai
  Evangélikus erődtemplom
  Evangélikus erődtemplom
  Apold központjában 16.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.