Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Erődtemplom - Hégen - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Erődtemplom - Hégen turisztikai látnivalói

Szent András erődített evangélikus templom - Hégen..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erődtemplom Hégen fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Hégen és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erődtemplom!

A legközelebbi település Hégen, 0,6 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erődtemplom Hégen közelében?
- Evangélikus erődtemplom Apold 5,3 km-re. Apold központjában 16-dik században épített, szép, bár leromlott erődtemplom található. Pap nélkül - A templom zárva.
- Szászdálya 9,6 km-re. 1280-ban Dilia, 1323-ban Dálya, 1353-ban Daly maior, 1488-ban Dallendorf, 1523-ban Dellendorf néven fordul elő az oklevelekben. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Sárpatak 10,5 km-re. A középkorban katolikus temploma volt, amelyet azonban megroskadt állapota miatt 1800-ban le kellett bontani.
- Mese 11,8 km-re. Ma is álló kis gótikus temploma a XIV-dik század közepén, 1350 körül épült - korábbi egyházi jellegéhez tartozik, hogy a kerci apátság birtoka volt. A láda itt sincs meg - Ez a templom is teljes felújítás alatt van. (különleges hely geodobozzal)
- Bethlen várkastély Keresd 12,7 km-re. Keresd falu közepén, egy dombon áll a Bethlen család 16-17-dik században épült erdélyi reneszánsz, oszlopos tornácos, sajnos ma már romlásnak indult, egykor gyönyörű kastélya. Kastély - Szép impozáns épület. (látnivaló és geodoboz)
- Almakerék várhely 13,2 km-re. Rusu szerint eredete a XIII-XIV-dik századra teheto, felszínén régészeti kutatásra eddig még nem került sor.
- Szászdálya vára 13,4 km-re. Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait.
- Breite Öregtölgyes 13,9 km-re. Több mint 600 tölgy található a platón, melyek közül sok már a 800 éves kort is meghaladta. ásó, kapa - Segesváron hagytuk az autót, onnan mentunk fel a piros sáv jelzésen, amin most már a Via Transylvanica is halad. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Katolikus templom Almakerék 14,2 km-re. Almakerék középkori katolikus lakói a reformáció idején lutheránusok lesznek, a templommal együtt, 1424-ben a pápa az Apafi Miklós által alapított várkápolna részére búcsút engedélyez.
- Gótikus erődtemplom Almakerék 14,4 km-re. A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században. Csodálatos freskók - Aki arrafelé jár ne hagyja ki, csodálatos templom a védművekkel együtt.
- Wohner-ház Lesses 14,6 km-re.
- Thomas Quibb-ház Morgonda 14,6 km-re. Thomas Quibb-ház, egykori polgármesteri hivatal - Morgonda.
- Földpiramisok Szászkézd 14,7 km-re.
- Erődített evangélikus templom Lesses 14,7 km-re.
- Erődített evangélikus templom Morgonda 15 km-re. Az oklevelekben először feltűnő Vallis Mariae és a németben szereplő Mariental, arra enged következtetni, hogy Mária-temploma volt.
- Miklóstelke 15,1 km-re. 1353-ban Villa Nicolai, 1356-ban Zenthmiclostelke, 1418-ban Closdorf,1427-ben Miklostelke, 1492-ben Kolosdorf, 1504-ben Closdorf a neve. Felújítási munkálatok - A templom körül nagyban folynak a felújítási munkálatok, állítólag az idén végeznek is.
- Tölgyeshát-gerinc kilátó Segesvár 15,2 km-re. A harmadik osztrák katonai felmérés térképén ez a hely Kalbertritt (Borjak útja) helynévvel szerepel, a város Goldberg (Aranyhegy) negyedében (elővárosában).
- Fehéregyháza vára 15,5 km-re. Fehéregyházától 3 km-re délre lévő 400 m magas hegyen középkori vár nyomai találhatók - itt először az őskorban vagy a dák korszakban építettek ki egy erődítményt.
- Segesvári várfal 15,8 km-re. Az örökös jobb- és baloldal dilemma - Én először a leírást pontosan követve a támpillér baloldalán kerestem a geodobozt, de ott nem volt.
- Szent Miklós evangélikus vártemplom Segesvár 15,8 km-re. A segesvári Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal.
- Joseph Haltrich-líceum Segesvár 15,8 km-re. 1901-ben újjáépítik, ekkor kapja a mai romantikus, historizáló sílusú formáját.
- Fedett falépcső Segesvár 15,8 km-re. A Diáklépcsőt (Schülertreppe németül) 1642-ben építették, a fedett falépcső a tanulók feljutását könnyítette meg, a dombtetőn található iskolába. Alagút - Sikerült bemennem a fenti templomba, emlékszem most egy pár éve még zárva volt.
- Tímár-torony Segesvár 15,9 km-re. Az Ónművesek tornyával, egy várfolyosón keresztül, össze van kötve.
- Céhek háza Segesvár 15,9 km-re. Segesvári és környékbeli kézművesek szerszámai, gépei és berendezései vannak itt kiállítva.
- Lesses vára 15,9 km-re. Lesses falu közelében, a lessesi templomtól délkeleti irányban, körülbelül 1,5 km távolságban találjuk az erdőben az enyhén kiemelkedő Várhegyet, ennek tetején pedig egy középkori vár nyomait. Semmi nyoma a várnak - Miután megkerestem "Románia közepét", bementem az erdöbe és megkaptam a dobozkát, közel az oszlophoz.
- Kiskacsák tere Segesvár 15,9 km-re. A Kiskacsák tere a Tímár-torony és az Ónművesek tornya közelében található, melyek várfolyosóval vannak összekötve.
- Segesvár első plébániatemplomának romjai 15,9 km-re. A romok az Evangélikus Egyházközösség kertjében vannak, a fedett Diáklépcső közvetlen közelében, az Iskola-domb aljában.
- Albert-ház Segesvár 15,9 km-re. Az Albert-házban található a Hegyi iskola bentlakása, mely ma a német tannyelvű Joseph Haltrich Elméleti Líceumhoz tartozik.
- Wonnerth-ház Segesvár 15,9 km-re. MS-II-m-A-15891.
- Durutya-Ebner-ház Segesvár 15,9 km-re.
- Óratorony Segesvár 15,9 km-re. Ezek a tornyocskák fontos jelképek, melyek arra utalnak, hogy van itt egy bíróság, amely akár halálbüntetést is hozhat. A dobozt nem találtuk - Habár sokan voltunk, alkalmas pillanatban megpróbáltuk a dobozt kivenni, de sajnos már nem találtuk.
- Első román iskola Segesvár 15,9 km-re. 1861-ben, Zaharia Boiu ebben a házban nyitotta meg, a segesvári vár első román iskoláját.
- Baschner-ház Segesvár 15,9 km-re.
- Heinz-ház Segesvár 15,9 km-re.
- Haraszty-ház Segesvár 15,9 km-re. Az Iskola utca 15 szám alatt található, egykori kézművesek által lakott ház a XVI-dik században épült.
- Loris-ház Segesvár 15,9 km-re. A Loris-ház, kézművesek lakóháza, az Ónművesek utca 3 szám alatt található.
- Tichy-ház Segesvár 15,9 km-re.
- Fronius-ház Segesvár 15,9 km-re. Az Iskola utca 13 szám alatt található Fronius-ház kézművesek lakóháza volt, a XVI-dik században épült.
- Szűcsök bástyája Segesvár 15,9 km-re. A Szűcsök bástyája a segesvári vár délnyugati oldalán található.
- Morin-ház Segesvár 15,9 km-re.
- Roman S-ház Segesvár 15,9 km-re. Roman S-ház - Szűcsök (románul Cojocarilor) utca 2 szám, Segesvár.
- Joseph Bacon-ház Segesvár 16 km-re. Itt lakott Joseph Bacon (1857-1941), orvos és szenvedélyes gyűjtő, az Óratoronyban található Történelmi Múzeum (eredetileg Régi Segesvár Múzeum) alapítója.
- Kovács-torony Segesvár 16 km-re. 1676-ban leégett, majd újjáépítik.
- Fetter-ház Segesvár 16 km-re. MS-II-m-B-16031.
- Paulinus-Drakula-ház Segesvár 16 km-re. Az 1501-ben épült Drakula-Paulinus-ház a segesvári Múzeum-tér 5 szám alatt található, az Óratorony közelében, attól északnyugatra.
- Essigmann-ház Segesvár 16 km-re. Épült a XVII-XVIII-dik században, módosították a XX-dik században.
- Virgil Marzea-ház Segesvár 16 km-re. Kézművesek háza az Iskola utca 8 szám alatt, épült a XVI-dik században, módosították a XVIII-dik században.
- Kolostortemplom Segesvár 16 km-re. Ez egy régebbi templomot feltételez, amelynek építése az 1298-dik évi búcsúengedéllyel eshet egybe.
- Egykori városháza Segesvár 16 km-re. Itt lakott Binder György Pál, püspök 1843-1867 között.
- Szarvas-ház Segesvár 16 km-re. Nevezik még Szarvasháznak, illetve Szarvasos háznak.
- Richter-ház Segesvár 16 km-re. A XVIII-dik században épült Richter-ház Segesváron, az Asztalosok utca 28 szám alatt található.
- Mild-ház Segesvár 16 km-re. A XVII-dik század közepén ő építtette a fedett Diáklépcsőt és a Csizmadiák tornya melletti bástyát.
- Polgármesteri hivatal Segesvár 16 km-re. Ezzel az alkalommal lebontották a kádárok tornyát is.
- Kellner-ház Segesvár 16 km-re.
- Szabók bástyája Segesvár 16,1 km-re. Az 1676-dik évi tűzvész alkalmával elpusztult a felső része.
- Jakody-ház Segesvár 16,1 km-re. A segesvári Jakody-ház 1772-ben épült lakóház, jelenleg a Fegyverek és Térképek Háza múzeumnak ad otthont.
- Kolping-ház Segesvár 16,1 km-re. Medrea-ház, Kolostor(Manastirii)-utca 10 szám, MS-II-m-B-15915.
- Michael von Melas-ház Segesvár 16,1 km-re. Ebben a házban lakott Michael von Melas (1729-1806), az osztrák hadsereg hadvezére.
- Kootz-ház Segesvár 16,1 km-re. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt.
- Markus-ház Segesvár 16,1 km-re.
- György Krauss-ház Segesvár 16,1 km-re. Ebben a házban lakott Krauss György (1607-1679), Segesvár krónikása és történésze, a XVII-dik századi Erdély történelmének szerzője.
- Steiner-ház Segesvár 16,1 km-re.
- Szent József katolikus templom Segesvár 16,1 km-re. A katedrális 1983-ban leégett, majd újraépítették 1984-ben, neoklasszikus és eklektikus stílusban.
- Református templom Segesvár 16,2 km-re. A Küküllő partján - Nagyon könnyen megtaláltam a rejteket, de a dobozt nem sikerült előbányásznom a tuja ágai közül.
- Petőfi Sándor mellszobra Segesvár 16,2 km-re. Petőfi Sándor mellszobra a segesvári vár északkeleti sarkában, a Csizmadiák tornya és a Szent József római katolikus templom közötti kis parkban található.
- Csizmadiák tornya Segesvár 16,2 km-re. A segesvári vár Csizmadiák Tornya 1521-ben épült, 1676-ban tűzvész pusztította, a jelenlegi formáját az 1681-es helyreállítás alkalmával kapta.
- Parasztvár Szászkézd 16,2 km-re. 1470-ben a lakosság fele mentességet kap a hadba vonulás kötelezettsége alól, hogy a vár védelmét biztosítsa hét környékbeli község számára. Építőtelep - A várban teljes felújításban vannak, szerencsére a munkások beengedtek a várba.
- Evangélikus templom Szászkézd 16,5 km-re. Erődtemploma 1496-ban épült, mellette áll az 1677-ben épült, a segesvári óratoronyra hasonlító díszes torony. A falu szeme most sem nézett oda - Felkészültem már itthon a keresésre.
- Leprások temploma Segesvár 16,6 km-re. A Szentlélek tiszteletére szentelt, segesvári Leprások temploma a XV-dik században épült, és ma is áll.
- Skariatin emlékmű Segesvár 16,7 km-re. Ebben a csatában esett el (tűnt el) Petőfi Sándor, Fehéregyháza közelében.
- Zsidó temető Segesvár 16,7 km-re. Bár a főbejáratán lakat van, és kerítés veszi körül, több lehetőség is van a bejutásra. Mi nem találtuk - A Kőképet megkerülve mentünk le a temető sarkához.
- Kőkép Segesvár 16,8 km-re. A segesvári várhegy temploma mellett még ma is látható egy boltozott alagút kezdete, amely végső szükségben kimenekülő utat biztosított az ostromlott várból. Rövid és hosszútávú megoldás - Több forgatókönyvet is el tudok képzelni.
- Református templom Dombos 17 km-re. Ez korai templom létezését feltételezi.
- Vila Franka Segesvár 17,1 km-re. A segesvári vár falain belül található középkori várnegyed a Világörökség részét képezi. Sötétben lámpa és gps nélkül - Nagyon sötétedett mire ideértem.
- Régi Küküllő-fahíd Segesvár 17,3 km-re. A segesvári Küküllő-híd a várostól 3 km-re állt, egy nyílásban hidalva át a Nagy-Küküllő folyót.
- Attila Berg Segesvár 17,3 km-re. Az Attila Berg helynév a régi osztrák térképről.
- Haller kastély Zoltán 17,4 km-re. Segesvártól 27 km-re délkeletre fekszik, Szászkézd községhez tartozik, a községközponttól 7 km-re délkeletre van. Udvarház - Éveken át csak nézegettem a kastély romjait, de mivel most doboz is van rejtve, megálltam megkeresni.
- Serkes-tó Segesvár 17,4 km-re. Akik kocsival utaznak át Segesváron talán nem tudnak a Serkes-tóról, hiszen félreesik kissé a főúttól, megközelítése pedig körülményes. Tavirózsák - Elég eldugott utakon lehet eljutni a tavakhoz, sok az indián kunyhó.
- Petőfi Sándor múzeum Fehéregyháza 17,4 km-re. A költő itt esett el 1849 julius 31-én. Erdekes muzeum - Nagyon erdekes hely, egy dobozt is el lehetne rejteni.
- Evangélikus templom Lemnek 17,5 km-re. 1507-ben és 1698-ban templomépítésre segélyeket gyűjtenek.
- Kapuzáb Fehéregyháza 17,8 km-re. A kapuzáb a falu végét jelezte a székely falvakban.
- Erődített evangélikus templom Nagysink 18,1 km-re. Ennélfogva a templomépítés is legkésőbb a XIII-dik század elején megtörténhetett.
- Latin iskola Nagysink 18,1 km-re.
- Stefan Untch-ház Nagysink 18,1 km-re.
- Volt városháza Nagysink 18,2 km-re. Volt városháza, XVIII-dik századi középület - Nagysink.
- Erődített evangélikus templom Sáros 18,4 km-re. 1449-ben János bíboros oklevele szerint Szent Jakab tiszteletére szentelt temploma van, mégpedig a késő gótikus kor jellegzetességeit magán viselő egyhajós, tornyos templom.
- Ispán-kút 18,6 km-re. A segesvári csata délelőtt 11-kor indult magyar ágyúzással. Petöfi - Megtaláltam az emlékmü mellett elrejtett dobozt.
- Erődített evangélikus templom Nádpatak 18,7 km-re. A tatárjárás lerombolta - ma csak a főhajó pillérsora és a torony falazata eredeti, a tornyot viszont a tatárjárás után, a XIII-dik század második felében építették.
- Dános 18,9 km-re. 1348-ban Danus, 1393-ban Dansdorf, 1504-ben Dones Dorf, Donisdorf, 1532-ben Dunes Dorf néven jegyzik az oklevelek. Sajnos ez is eltűnt - A falu képe ellenben követendő példa minden település számára: tiszta, rendezett, csupa-csupa virág.
- Bethlen-várkastély Alsóbún 19,3 km-re. A négy saroktornyos, valaha külső falakkal és sarokbástyákkal megépített várkastély a Küküllőközi dombvidék területén állt. Romos falak - Szeretnék visszamenni vagy 150 évet a történelemben, hogy láthassam ezt a kastélyt ép állapotában.
- Evangélikus erődtemplom Szentágota 19,7 km-re. Románia földrajzi középpontjához legközelebb fekvő város. Szénakazalban tűt keresel - A napokban az elmaradt, moderálásra váró bejegyzésekkel foglalkoztam.
- Erődtemplom Szászfehéregyháza 20,2 km-re. Látványos, középkori hangulatú erődtemplomának fehér falai és faerkélyes tornyai vannak. Kék hangulat - Különös hangulatú falucska, kövezett úttal, kék házakkal, fekete bivalyokkal.
- Nagy-Küküllő híd Sárd 20,7 km-re. A Székelyföldre vezető főútvonalt követve, amint az utas Segesvárt elhagyja, s aztán a gyönyörü fekvésű fehéregyházi kastélyt meghaladja, mind mélyebbre hatol a hegységek közé.
- Lutheránus templom Zsiberk 20,9 km-re. A völgyben cisztercita kolostor is állott, melyet 1336-ban leromboltak.
- Erődített evangélikus templom Kisprázsmár 21,1 km-re. 1332-ben már plébániatemploma van - a templom legalább egy évszázaddal korábbi, mivel eredeti formája szerint román stílusú, tornyos, háromhajós bazilika.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Erődtemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Hégen térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Hégen környékére? Tetszett az Erődtemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.