Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fortyogó - Temesszécsény - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Fortyogó - Temesszécsény turisztikai látnivalói

Fortyogó - Temesszécsény..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fortyogó Temesszécsény fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22811 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Temesszécsény és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fortyogó!

A legközelebbi település Temesszécsény, 3,5 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fortyogó Temesszécsény közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Fortyogó sárvulkánok - 860 m-re. Borvizes kút és fortyogó - 3,3 km-re. Hidasligeti tó - 3,9 km-re. Vidéki levendula Temesfüves - 4,6 km-re. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek.
Máslak vára - 8,3 km-re. A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község.
Földvár Mezőzsadány - 10 km-re. Mezőzsadány tava - 12,1 km-re. Saroltavár - 12,3 km-re. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik.
Római katolikus templom Vinga - 13,3 km-re. Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt. Vinga, az arad-temesvári vasútvonal mentén fekvő nagyközség.
Temesjenő tava - 15,5 km-re. Kék-tó - 18,9 km-re. Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes - 20,2 km-re. Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
Újarad tava - 21 km-re. Ópálos Temeshidegkúti halásztó - 21,3 km-re. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
Rózsafüzér rózsakert Mondorlak - 21,5 km-re. Erzsébet híd Arad - 21,7 km-re. Most a Traian nevét viseli. Arad déli részén, a Maroson átvezető hídnak az évek során több neve is volt, többek között : József főherceg híd-, Gróf Károlyi Gyula híd-, és Erzsébet híd-nak is nevezték.
Aradi vértanúk vesztőhelye - 21,9 km-re. Állatkert Temesvár - 22 km-re. Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd - 22,2 km-re. A vonal hossza 55 km. Arad-Temesvári Vasút vidéki Vasút pályaudvarából kiindulva Új-Aradot, Német-Ságot, Vingát, Orczifalvát, Merczifalvát és Szentandrást érintve Temesvárra vezet, ahol az államvasút pályaudvarába érkezik.
Csála erdő legvastagabb fája Arad - 22,4 km-re. Majláthfalva tava - 22,5 km-re. Aradi vár - 22,5 km-re. Arad városának a történelem folyamán több vára is volt,sőt, maga a középkori városmag is máshol helyezkedett el, mint manapság. Korunkra legjobban az újkori erőd maradt fenn, melynek meglátogatásakor fejet hajthatunk az 1848/49-es szabadságharc után itt kivégzett tábornokaink előtt is.
Csíky Gergely mellszobrának helye Arad - 22,7 km-re. Aradi víztorony - 23 km-re. 25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára. Arad város ivóvíz ellátásának megoldására 1896-ban épült ez a víztorony, az annak idején Tűzoltók-terének nevezett helyen.
Tó menedékház Arad - 23,1 km-re. Szentháromság szobor Arad - 23,1 km-re. Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján. Az aradi Szentháromság szobrot a XVIII-dik századi pestisjárványok emlékére emelt eredeti fogadalmi szobor helyett állították 1901-ben.
Szabadság-szobor Arad - 23,1 km-re. Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc vértanúinak tiszteletére a Vesztőhelyen emelt márvány obeliszk felállításával párhuzamosan kezdeményezés folyt  egy nagyméretű szoborcsoport létrehozására. A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját.
Csála egykori vára Arad - 23,2 km-re. Endrődi Salacz Gyula szobor Arad - 23,6 km-re. Temeskenézi mocsarak - 23,6 km-re. A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.
Honvéd-emlékmű Temesvár - 23,6 km-re. Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Evangélikus lutheránus templom Arad - 23,7 km-re. A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették. Az aradi Evangélikus Luteránus templomot 1905 és 1906 között építették neogótikus stílusban Szántay Lajos tervei alapján.
Cypress arborétum - 23,7 km-re. Győröd tava - 23,8 km-re. Turbinák Temesvár - 24,2 km-re. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
Prochaska család síremléke Temesvár - 24,3 km-re. Prochaska család síremléke - Temesvár.
Ópálos - 24,3 km-re. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő - 24,4 km-re. A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Fekete nyár Ópálos - 24,8 km-re. A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
Maroscsicsér tava - 24,8 km-re. Milleniumi templom Temesvár - 24,8 km-re. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban. A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található.
Sustra tava - 24,9 km-re. Csörsz-árok Szabadhely - 25,1 km-re. Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet. A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik.
Római-katolikus székesegyház Temesvár - 25,2 km-re. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában.
Mária Terézia-bástya Temesvár - 25,3 km-re. Nyolc boldogság Temesvár - 25,4 km-re. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár. Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon.
Újbesenyő tava - 25,6 km-re. Bolyai János emléktábla Temesvár - 25,7 km-re. Bolyai János  utca, Temesvár. Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993.
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár - 26 km-re. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár - 26 km-re. Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
Mária-emlékmű Temesvár - 26,2 km-re. Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.

Fortyogó Temesszécsény románul - in limba romana: Vulcan noroios Seceani


Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fortyogó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Temesszécsény térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Temesszécsény környékére? Tetszett a Fortyogó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.