Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Bunkermaradvany 2 Bello-teto
Parancsnoki bunker Kaszon-volgye
Bunkermaradvany 1 Bello-teto
Vilaghaborus bunker Katrosa hataraban

Hozzászólások
A pusztában...
Néhány pontosítás...
Szetvagott bunker...


Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt

Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt


Úgy tartják, hogy a Kászon-patak völgyében, a Gombás-bérc alatt álló várban lakott Katrosa vezér és Bellő nevű lánya.  Attila halála után a hegyek között oltalmat kereső Tolcson és Buta nevű vitézek beleszerettek Katrosa lányába. Megküzdöttek, úgy akarták eldönteni, hogy kié legyen a lány. A párbajban mindkét vitéz meghalt. Népük itt telepedett meg.

Tiszteletükre a falu keleti peremén álló magaslatot Buta-tetőnek, a nyugatit meg Tolcsonnak nevezték el. A szépséges lány nevét Kászonjakabfalvától délnyugatra emelkedő 906 méter magas hegy, a Bellő-tető és a könnyeit szállító  Bellő-patak őrzi. Három kilométert sem ereszkedünk a Kászon-vize mentén, amikor elérjük...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Határvadászok keresztje a Bellő-tető alatt rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc