Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Nyugati kilátó - Istenszéke - Kelemen-havasok

Nyugati kilátó - Istenszéke - Kelemen-havasok


Az Isten széke a Kelemen-havasok leglátogatottabb kilátópontja, különösen a Maros megyeiek kedvenc túracélpontja. Terjedelmes platóval rendelkező csúcs, melynek a nyugati kilátóponttól északra nyúló gerince Szászrégen felől egy hatalmas széknek néz ki.

A helyszínen már nem érzékelhető a szék forma, az alattunk levő andezit kőtornyok várromoknak néznek ki. A tetőn két helyen találunk sziklakilátókat. A keleti kilátón készülnek a leglátványosabb fotók a sziklákról, a nyugati kilátón pedig talán szebb a kilátás. Érdemes viszont mindkettőt felkeresni. Az Istenszékét több túraútvonalon...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Nyugati kilátópont - 2
Nyugati kilátópont - 2
Az Isten székén ülve
Az Isten székén ülve
Ez még nem az Isten széke
Ez még nem az Isten széke
Irányjelző
Irányjelző
Irányjelzőtábla - 1
Irányjelzőtábla - 1
Irányjelzőtábla - 2
Irányjelzőtábla - 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Nyugati kilátó Istenszéke Kelemen-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc