Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Nyugati kilátó - Istenszéke - Kelemen-havasok - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Nyugati kilátó - Istenszéke - Kelemen-havasok

Nyugati kilátó - Istenszéke - Kelemen-havasok

Az Isten széke a Kelemen-havasok leglátogatottabb kilátópontja, különösen a Maros megyeiek kedvenc túracélpontja...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Nyugati kilátó - Istenszéke - Kelemen-havasok képtárból:

Nyugati kilátópont - 2
Nyugati kilátópont - 2
Az Isten székén ülve
Az Isten székén ülve
Ez még nem az Isten széke
Ez még nem az Isten széke
Irányjelző
Irányjelző

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nyugati kilátó Istenszéke Kelemen-havasok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Csúcsplató 0.18 km-re - * Keleti kilátó 0.42 km-re - Az Istenszékén létezik már egy igen jó rejtés, a keleti oldalt mégis érdemesnek tartottam egy újabb rejtek létrehozására. * Egykori mosógép 7.16 km-re - Bár a mosógépek hasonlóan működnek, a kivitelezésükben vannak különbségek. * Hegyes-szikla 9.98 km-re - * Vasúti megálló 12.03 km-re - Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasuti megállójánál kell leszállni. * Szalárdtelep sziklái 14.58 km-re - A szalárdi hármas bunkertől kellemes sétával érkeztünk a gerincen levő geodézikus ponthoz. * Bunker 0 14.74 km-re - A szalárdi Szerecsen-sziklákon, a piros ponttal jelzett túraösvény mentén több bunkert, kiépített sáncrendszert láthatunk. * Kis-Beszterce 15.94 km-re - A Kis-Besztercés-t legrövidebb úton a Ratosnya völgyén közelithetjük meg, kék keresztet, majd kék háromszöget követve. * Tatár-tető 16.06 km-re - * Geológus tűje 16.19 km-re - A Hollókő sziklavilágának távolról látható érdekessége egy 10 m magas, magányos sziklatorony. * Magyaró 17.12 km-re - 1228-ban Moggoreunak írják, 1587-ben Mogioro és 1602-ben Magyaros a neve. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Büklög = Sántítva megy, botlik. Buruslán = Orgonavirág. Burustyán = Orgonavirág. Bütürmesz = Nam alkalmazkodó, lehetetlen ember. Cédrók = 14-16 éves legényke. Celebula = Viselt ruhanemű egy csomagban. Celleng = Állingál. Cibre = Becsinált leves. Fokhagymás, ecetes, tojásos és tejfeles lé csirkével. Cindura = Vizsga. Cinka = Fiatal leány, bakfis.

Turisztikai látnivalók a közelben


Várszikla 2
Várszikla 2
A Kelemen havasok déli lábánál fekszik Déda község.
Várszikla
Várszikla
Bisztrapataka felett, a domboldalon, több érdekes sziklaalakzatot figyelhetünk meg.
Víg Albert köve
Víg Albert köve
Galonya fölött egy híd vezet át a Maros folyón, mely egy nagy sziklára épült.
Panda-kő
Panda-kő
A Panda-kő Galonya és Ratosnya között, a Maros bal oldalán található, a Görgényi-havasokban.
Kofa-völgyi vízesés
Kofa-völgyi vízesés
A Kofa völgyében található egy nagyon bővizű forrás, melynek az a különlegessége, hogy a forrás vize mintegy fél méter vízszintes szakasz után, vízesésként veti magát a mélybe.
Borziatelep tava
Borziatelep tava
Borziatelep mellett egy sziklafal tövében található egy tó.
Mosógép
Mosógép
A hegylakó népek mosógépe, a hegyi terepet kihasználva működik, szükségtelenné téve az elektromos energiát, az emberi erőt, és a mosószert.
Lóalkatrész szikla
Lóalkatrész szikla
A Lóalkatrész-szikla Ratosnya Déda felőli kijáratánál található, közvetlenül a Visa pataki letérő mellett.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.