Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Jedd temetoje
Reformatus templom Jedd
Nyomati templom
Ali pasa halmai Jedd

Hozzászólások
Költözik a kilátás...
Csak a panoráma volt a helyén...
Szép hely...


Székelybósi panoráma

Székelybósi panoráma


A hagyomány szerint a törökök által elpusztított Kisernye lakói telepedtek Bósba. Kisernye 1580-ban már elpusztult falu a délkeleti völgyben. A reformáció előtti katolikus hívei Kebeleszentivánhoz tartoztak és református hívei is, a reformáció után; együtt tartották fenn és újították meg Ali Pasa 1661-es ostromát követoen a kebeleszentiváni templomot.

Saját kápolnájuk is volt. A hagyomány a falu feletti Kápolnáshegyen álló kápolnáról tud, melyet a tatárok semmisítettek meg. Az oklevelek 1638-ban és 1674-ben említenek kápolnát.  Késobbi adatok fakápolnáról tudnak. A katolikusoknak is van kápolnájuk, de csak 1927-tol. A helynevek régi (XVI–XVII. századi) lakóiról vallanak: Felhágó, Horgas,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Székelybósi panoráma rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc